Početna Oko nas Tivat Tivat dobija Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, vrijedan 932...

Tivat dobija Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, vrijedan 932 hiljade eura

1

Sljedećeg mjeseca u Tivtu će biti otvoren multifunkcionalni objekat sa fokusom na servise za djecu sa smetnjama u razvoju, što je prvi objekat te vrste u opštini. To je važan projekat kojim se obezbjeđuju kvalitetni servisi, briga i rad sa ovom populacijom, ocijenio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac nakon obilaska gradilišta Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. U istoj zgradi biće i prostorije Opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat.

Radovi su podijeljeni u dvije faze, a ukupna vrijednost iznosi 932 hiljade eura. Biće gotovi do Dana opštine Tivat, 21. Novembra, očekuje Kusovac:

„Ovim rješavamo dugogodišnje probleme imajući u vidu da je projekat za Dnevni centar bio urađen 2013. godine, potom dorađivan 2014. a izgradnja je počela u ovoj godini. Napokon, idućeg mjeseca će biti u potpunosti završen“.

Prema njegovim riječima biće zbrinuta djeca sa smetnjama u razvoju, a na jednom mjestu imaće kompletnu uslugu – prostor za boravak ali i referentan i kvalitetan kadar koji će raditi sa njima:

„Opština stoji iza njih u svakom trenutku, kako za korisnike tako i za osoblje, kao i kada su u pitanju usluge Crvenog krsta u okviru kojeg funkcioniše i servis geronto domaćica“, dodao je Kusovac.

OO Crveni krst dobija veći prostor u odnosu na prethodni višedecenijski period kada je boravio u privremenom, montažnom objektu.

Prema riječima Mirka Juškovića, predstavnika „Urbi pro“, firme zadužene za nadzor radova, u narednih sedam dana će biti kompletirani radovi iz prve faze a istovremeno se, paralelno, izvodi i druga faza, kako bi se postigao rok da objekat bude završen sredinom novembra.

„Termoizolacioni radovi na podovima su u završnoj fazi, što se druge faze tiče ostao je završetak podova i fasade te završna montaža uređaja i opreme. Iz prve faze preostao je dio limarskih radova i pokrivanje krova“, rekao je Jušković.

On je rekao da je urađena kvalitetna hidrolizolacija podruma, u planu je upojni bunar i trebalo bi da podzemne vode koje su se javljale na početku radova, više ne predstavljaju problem.

Ukupna bruto površina objekta je više od 600 metara kvadrata. U suterenu su ostave za obje organizacije, na prizemlju dvije prostorije Crvenog krsta, ostatak čine sadržaji Dnevnog centra, dnevni boravak, kuhinja,i sanitarni čvorovi. Na prvom spratu su dvije kancelarije CK i sala za sastanke te stručne službe Dnevnog centra i kancelarija mjesne zajednice.

Opremanje senzorne sobe, prema procjenama, koštaće oko 7,3 hiljade eura, a predviđeno je da ima podne, zidne i vibracione strunjače, „lejzi beg“ sa audio sekcijom i MP3/USB plejerom, svjetlosnu zavjesu, reflektore, ogledala, „tanjir ljuljašku“ i drugu opremu. Centar će imati savremeno opremljenu kuhinju.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code