TIVAT DRUGAČIJI, A OPET SVOJ, U NOVOM KATALOGU “OD ELITE DO ELITE”

TIVAT DRUGAČIJI, A OPET SVOJ, U NOVOM KATALOGU “OD ELITE DO ELITE”

130
0
Podijeli

Turistička organizacija Tivta štampala je novi turistički katalog, koji se posljednjih godina sve ubjedljivije pozicionira i kao grad turističke i biznis elite.

Na projektu su radili istinski zaljubljenici u Tivat i njegov mediteranski šug i sjaj. Zato su u Turističkoj organizaciji odlučili da jednom takvom poznavaocu i zaljubljeniku u rodni grad, kao što je producent i publicista Neven Staničić, daju punu slobodu.
Staničić je u koncipriranju kataloga pošao od činjenice da je Tivat posljednjih godina dolaskom investitora, dobrom politikom u turizmu i kulturi, iskoračio i ušao u svijet elitnih. U kampanji opštine za novo brendiranje Tivta i TO je okrenula list, prihvatila i promjenu ciljne grupe u kreiranju propagandnog materijala, odnosno kataloga autora Nevena Staničića.
“Umjesto onoga što su do sada bili katalozi, izvještajnog tipa, pomalo i birokratski, sa podacima koliko smo daleko od aerodroma, koliko imamo hotela,o čemu se na puno drugih načina svako može informisati, prešli smo na predstvljanje Tivta koji nekim novim ciljnim grupama uopšte nije poznat i obavijen je velom tajne” – priča za Radio Jadran, Staničić.

Picerija i restoran

ŠEST PRIČA O TIVTU

U katalogu je zato umjesto jedne čak šest intrigantnih priča: “Od Teoda do Tivta”, “Od elite do elite”, “Od mandraća do marine”, “Od pozorišta do Purgatorija”, “Od plaže do provoda” i “Od ljudi do fešte”.
Staničić je zahvalan direktorki TO Bernardi Moškov koja je preuzela tu odgovornost promjena, inače, ne bi mogao drugačije da radi.
– Nadam se da smo i pogodili i da se više nikad nećemo vraćati nazad, tim prije kada je riječ o Tivtu, gdje je dosta toga čista ledina. To je grad koji je čitavu svoju istoriju proveo u sjenci nekakvih brodova. Međutim, eto, boja tih brodova se promijenila, namjena se promijenila, drukčiji je život, došli su i neki novi ljudi, neko novo okružernje, kojem se treba obratiti. Pored ostalog i za zaštitu Tivta kakvog poznajemo, jer veliki su uticaji, velike su civilizacije i konglomerati došli na područje ove opštine, počev od Anglo-saksonaca, Arapa, Rusa, tako da svoje moramo zaštiti. Ovo su pokušaji da odbranimo ono što mi jesmo i da zajedno sa ljudima koji su došli gradimo budućnost na ovim prostorima – priča Neven Staničić ponosan i na to što je katalog pun fotografija koje su radili reporteri, što ništa nije namješteno, sa manekenima i u studijskim uslovima. Biće to novi kvalitet u promociji Tivta na sljedećim sajmovima, za sada u crnogorskoj i engelskoj verziji, ali uskoro i na drugim jezicima.
Sljedeće izdanje kataloga biće najvjerovatnije sa dvije nove strane posvećene rivi Pine kada se ona rekonstruiše. To je duša grada i ne smije se preskočiti, kaže nam Staničić, koji već ima i sedum priču za katalog.
Turistička organizacija je pripremila i novi propagandni film za sajamske manifestacije čiji je autor Very Verosa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code