Početna Društvo Tivat svakodnevno u borbi protiv nelegalnog odlaganja otpada

Tivat svakodnevno u borbi protiv nelegalnog odlaganja otpada

2

U akciji čišćenja nelegalne deponije na lokalitetu Brda na putu za Ostrvo cvijeća, radnici Komunalno Tivat doo jutros su očistili 10 kubnih metara mahom građevinskog otpada, saopšteno je iz Opštine Tivat.

I pored brojnih apela iz ovog preduzeća i reakcija komunalne inspekcije i policije koji zajednički djeluju u sprječavanju nelegalnog odlaganja otpada, nesavjesni građani i dalje otpad odlažu na mjestima koja nisu predviđena u tu svrhu.

Obavještenja i natpisi na posudama za koju vrstu otpada je posuda namijenjena se često ne poštuju pa se u kontejnerske posude za zeleni otpad postavljene na određenim lokacijama u roku od par sati odlože velike količine najčešće građevinskog materijala, namještaj i drugi gabaritni otpad. Nerijetko se ovaj otpad odlaže pored kontejnerskih posuda pa ovakvi prizori stvaraju ružnu sliku i ostavljaju loš utisak o Tivtu kao turističkom centru.

– Na žalost svjedoci smo i činjenice da se otpad odlaže i na trasama vatrogasnih puteva koji su posebno formirani za prolazak vatrogasnih kamiona u slučaju požara, navodi se u saopštenju.

Opština Tivat iznova apeluje da se otpad ne baca na lokacije koje nisu predviđene za tu namjenu i da se građani koji imaju građevinski otpad obrate Komunalnom radi dogovora o prikupljanju i odvoženju.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code