Početna Oko nas Tivat Tivatska Služba zaštite i spasavanja dobija tim za logistiku

Tivatska Služba zaštite i spasavanja dobija tim za logistiku

0

Rad operativnih grupa vatrogasaca i spasilaca tokom intervencija u Tivtu biće unaprijeđen, jer je Služba zaštite i spasavanja Tivat formirala  tročlani tim za logistiku.

„Ovaj tim ima zadatak da poboljša preventivne aktivnosti, ažurira sve informacije, izradi bazu podataka, kao i analizu svih dobijenih informacija. Tim će takođe obavljati i poslove dispečerske službe – objasnio je načelnik SZS Tivat, Zoran Barbić.

U vanrednim događajima cilj tima je praćenje intervencije, snabdijevanje operativnih jedinica na terenu, kao i obezbjeđenje svih informacija važnih za uspješnu intervenciju.

Obaveze tima za logistiku su podijeljene na redovne i aktivnosti vezane za vanredne događaje, kada je operativni sastav jedinice mobilisan.

Tim za logistiku je obavezan da sve podatke vezane za rad Službe objedini u poseban softver i u njemu katarstarske podloge i opis hidrantske mreže u gradu, mapu grada sa naseljima ulicama i opisom objekata, kao i prilazne puteve, operativne karte za objekte uvećanog rizika, informacije o očekivanom vremenu pristizanja vatrogasne jedinice do pojedinih naselja u Opštini, te relevantne meteo izvještaje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code