Početna Turizam Tivatski Galioti pobjednici prvog pulufinala City Games-a

Tivatski Galioti pobjednici prvog pulufinala City Games-a

0

Pobjednik prve finalne večeri ljetnjih igara City Games 2017, koje su sinoć održane na tivatskoj rivi Pine, je ekipa Galioti iz Tivta, čime su obezbijedili učešće na crnogorskom finalu koje će se održati na Škveru 27. jula, na bazenu Jadran. Tada će se birati crnogorski predstavnik City Games-a koji će učestvovati na međunarodnom finalu koje će ove godine biti održano u Beogradu.

Ekipa Casa Igalo, aktuelni nacionalni i međunarodni prvaci ove ljetnje manifestacije nastupila je revijalno osvojivši 43 boda, a plasman u finale obezbijedila je osvajanjem prošlogodišnjeg finala. Sa 36 bodova drugoplasirana ekipa bila je Šotokuco (Centar za kulturu Tivat), koja će zajedno sa Galiotima učestvovati u crnogorskom finalu u Herceg Novom. Članovi ekipe Sportikus sa 30 bodova zauzeli su III mjesto. Ekipa Porto Montenegro zauzela je četvrto mjesto sa ukupno 25 bodova, dok se na posljednjem petom mjestu našla ekipa Savjet za sport sa 20 bodova.

Na prvom crnogorskom “challengeru” sinoć je učestvovalo 6 ekipa, 5 iz Tivta, i Casa Igalo iz Herceg Novog. Ekipe su odigrale šest igara: leteći vaterpolo, pršut, spašavanje turistkinje, alku, trku magaraca i potezanje konopa.

Igre u Tivtu organizovane su u saradnji kompanije Adria events i Opštine Tivat – Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.
Pobjednik finala u Herceg Novom predstavljaće Crnu Goru na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem avgusta i takmičiti se s timovima 11 drugih zemalja.

City Games karavan danas putuje za Čačak, gdje se sjutra, 8. jula otvara i srbijanski dio turneje. Idući susret u Crnoj Gori zakazan je u Kotoru 22. jula.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code