TIVATSKI HGI – DOBROVOLJNO PREŠLI U OPOZICIJU

TIVATSKI HGI – DOBROVOLJNO PREŠLI U OPOZICIJU

0
Podijeli

Tivat_2Nakon potvrde da će vlast u Tivtu činiti DPS i SDP, iz Hrvatske građanske inicijative kažu da nijesu htjeli da budu dio vlasti po svaku cijenu. Razmotriće i svoje učešće u vlasti na državnom nivou.

HGI je u izvršnoj vlasti u prethodnom mandatu imala samo jednog potpredsjednika opštine, a po kolicionom sporazumu pripadalo im je i jedno direktorsko mjesto. Kada im je ponuđeno u pregovrima nakon izbora 7.aprila, da tako i ostane u naredne četiri godine, jednostavno nisu prihvatili i prešli su u opoziciju.

Picerija i restoran

– Cilj jeste da uđemo u vlast, ali ne po svaku cijenu – kaže predsjednik OO HGI Tivat, Ilija Janović.

U DPS-u kažu da su htjeli da dijele vlast i sa HGI-om, kao i da je njihova ponuda bila korektna.

– Predložili smo i SDP-u i HGI-u da zadrže postojeće funkcije u naredne četiri godine, kaže predsjednik OO DPS-a, Ivan Novosel. On podsjeća da samo sa HGI-om nije bilo moguće formirati većinu, već bi morali tražiti još nekoga. Tako smo procijenili da idemo samo sa SDP-om, objašnjava Novosel.

DPS samo sa SDP-om ima dovoljnu, ali tek minimalnu većinu -17 od 32 odbornika u Skupštini, što može dovesti do problema u izglasavanju odluka u Skupštini, ukoliko ne budu prisutni svi  odbornici. Međutim, Novosel podsjeća i da su ranije u tivatskom parlamentu u 95% slučajeva sve odluke donosili jednoglasno.

Novi koalicioni sporazum biće po starom – samo umjesto dva predsjednik Miodrag Kanakaraš će za saradnika imati jednog potpredsjednika opštine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code