Početna Sport Tivatski jedriličar Ilija Marković u zlatnoj grupi na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

Tivatski jedriličar Ilija Marković u zlatnoj grupi na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

0

Član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, Ilija Marković, reprezentativac Crne Gore u jedrenju, trenutno je na devetom mjestu u generalnom plasmanu nakon tri kvalifikaciona dana na Svjetskom prvenstvu u olimpijskim klasama, do 21 godine, u poljskom gradu Gdinje. Marković tako, nakon odjedrenih 6 regata, naredna tri dana finalnog jedrenja nastavlja u zlatnoj grupi u klasi ILCA 7 (Laser Standard).

Foto: Jedriličarski klub Delfin Tivat

„Marković, veliki talenat iz Crne Gore, slavio je na prvoj regati u Poljskoj, zatim je imao lošu regatu, zauzeo je 50. mjesto, ali nije klonuo duhom, naprotiv. Preostale četiri regate je odrjedrio odlično. Bio je 15, šesti, 11. i deveti, pa je trenutno na devetom mjestu u generalnom plasmanu, odnosno u zlatnoj grupi. Odmora i vremena za slavlje nema, prve dvije od ukupno šest regata u zlatnoj grupi, na programu su od 25.do 27. avgusta“, saopštavaju iz kluba.

Ispred Ilije Markovića, kada je riječ o regionu, nalazi se Bruno Gašpić iz kluba Mornar iz Splita, koji je zauzeo treće, tri šesta, sedmo i 19. mjesto, pa je na petom mjestu u generalnom plasmanu uoči borbi za medalje. Plasman u zlatnu grupu, uz dosta oscilacija izborili su Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske. U ovom trenutku, prvo mjesto drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Jigit Jalci Čitak iz Turske, a treći Aleksandre Kovalski iz Francuske.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6 (Laser Radial) neće biti podjele po grupama, jer je prijavljeno ukupno 57 jedriličarki. Ugled regiona brane djevojke iz Hrvatske. Ursula Balas je trenutno na 29. mjestu, Nika Manestar je na koti 42, a Karla De Carina na koti 47.

Prvo mjesto, poslije šest odjedrenih regata zauzima Marilena Makri sa Kipra, koja je na sjajnom organizovanom Evropskom prvenstvu u Tivtu, ovoga ljeta, osvojila zlatnu medalju, a zatim je učestvovala i na Olimpijskim igrama. Na drugom mjestu je Đorđa dela Vale iz Italije, a na trećem Kjara Benini Florijani iz Italije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code