Početna Sport Tivatski jedriličari pobjednici na Europa cupu na Hvaru u klasama Laser standard...

Tivatski jedriličari pobjednici na Europa cupu na Hvaru u klasama Laser standard i Laser 4.7

3

Jedriličari iz Crne Gore, iz kluba Delfin iz Tivta izborili su se za mjesto na pobjedničkom postolju u klasi Laser 4.7 i Laser Standard na Europa Cupu odžanom na Hvaru u organiziaciji JK Zvir, gdje se po jakoj buri i hladnom vremenu takmičilo više od 100 jedriličara iz 12 država.

Foro: Jedriličarski klub Delfin Tivat

Ilija Marković je u olimpijskoj klasi Laser Standard osvojio prvo mjesto u konkurenciji jedriličara do 19 godina, drugo u konkurenciji do 21 godine, a četvrto u generalnom plasmanu. Nikola Golubović je u klasi Laser 4.7. dominirao na Hvaru. Osvojio je tri zlatne medalje. Bio je najbolji u generalnom plasmanu, bio je najbolji u konkurenciji jedriličara do 16 i do 18 godina.

Stefan Anđelić i Danilo Jončić su u klasi Laser Radial koja je uvodna klasa za olimpijsku, Laser Stanard bili veoma dobri. Anđelić je posle četiri dana jedrenje i pet regata zauzeo 21, a Danilo Jončić 24. mesto.

Sjajan kraj sezone za jedriličare iz Crne Gore, koji su iza sebe ostavili uspješnu godinu ispunjenu uspjesima i punim jedrima idu naprijed u osvajanje novih. Istovremeno, sjajna je i najava za 2020. godinu u kojoj će Crna Gora i Tivat biti domaćini Evropskog prvenstva u olimpijskim klasama Laser Standard i Laser Radial za jedriličare do 21 godine. Smotra najboljih jedriličara Evrope održaće se od 6. do 13. juna.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code