Početna Turizam Tivćani na World Travel Show u Varšavi

Tivćani na World Travel Show u Varšavi

0

TO Tivat je na ovogodišnjem sajmu u Varšavi, pod nazivom World travel show, koji se završava danas, zajedno sa NTO i drugim LTO sa primorja, predstavila ponudu tog grada. Crna Gora je ove godine evropski partner sajma.

TO Tivat je osmislila i brojne promotivne programe na glavnim sajamskim scenama, budući na veću ovogodišnju pažnju i fokus na Crnu Goru.

Picerija i restoran

Prezentacija Crne Gore je privukla veliki broj predstavnika poljskih medija i posjetioca sajma, u okviru koje je bio predstavljen muzički, kulturni i gastro program, kojem su se priključile sve crnogorske opštine, participanti ovog sajma, a u vidu istaknutih crnogorskih umjetnika: bubnjara Dragoljuba Đuričića sa bendom i duetom Mirana Begića sa violinom i Predraga Jankovića na harmonici. Promovisana je i crnogorska gastrnomoska ponuda kroz „otvorenu kuhinju“, u kojoj su pripremane tradicionalne priganice i služeni ostali lokalni specijaliteti.

Predstavnica TO Tivat je tokom sajma, posebno predstavila grad uz zabavni program i degustaciju hrane i crnogorskih vina. Dodijeljene su i vrijedne nagrade.

Crnogorski štand posjetila je Ljiljana Tošković, ambasadorka Crne Gore u Poljskoj sa saradnicima, kao i predstavnici poljskih turoperatora koji su, u susret sajmu, nedavno boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Pored njih, crnogorski štand je obišao i ministar turizma u Ministarstvu turizma i sporta Poljske, Darijuš Rogovski.

– Svih dana sajma, kao i današnjeg posljednjeg dana, zabilježena je velika zainteresovanost i posjećenost tivatskom štandu. Pozitivan rezulatat ovog nastupa je sve veća zainteresovanost Poljaka za ponudom grada Tivta, što bilježi i povećana aktivnost u posjetama našem sajtu sa ovog tržišta, kao i veliki broj turista koji svake godine, naročito u sezonskom periodu sve više posjećuje opštinu Tivat, čemu je u mnogome doprinjela sezonska avio i čarter linija sa brojnim promotivnim aktivnostima (LOT, EnterAir, Travel Service), zatim i studijske posjete novinara i turoperatora, kao i generalno prethodno ostvarena partnerstva među turističkom privredom naše dvije zemlje-navode iz TO Tivat.

Tokom prvih 8 mjeseci 2017. godine u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori je boravilo 26.966 poljskih turista ( 21,79 % više), koji su ostvarili 125.143 noćenja, odnosno 18,3% više u odnosu na isti period 2016. U periodu od prethodne dvije godine i odrađenih statistika u svim vidovima smještaja sa ovog tržišta, na prostoru opštine Tivat, boravilo je oko 5000 Poljaka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code