Početna Kultura Tivćani najbolji na festivalu klapa i regati u Novom

Tivćani najbolji na festivalu klapa i regati u Novom

4

Klapa Jadran iz Tivta, prema ocjenama publike, bila je najbolja u konkurenciji 10 klapa na III Međunarodnom festivalu klapa koji je proteklog vikenda održan u Parku Boka u Herceg Novom, saopšteno je iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Festival, sada već prepoznat kao najljepša promocija klapskog pjevanja, predstavlja svijetao primjer baštinjenja i brige za naše vrijedno kulturno nasljeđe.

“Festival koji je posvećen očuvanju i promociji mediteranskog duha zaista prerasta u tradiciju na opšte zadovoljstvo organizatora TO Herceg Novi i Klape Castel Nuovo, tako i učesnika. Pred brojnom publikom nastupilo je osam klapa iz Crne Gore i dvije iz Hrvatske”, kazali su u TO.

Na početku druge večeri festivala, na istoj lokaciji upriličena je i dodjela nagrada za prva tri mjesta Regate Herceg Novi Sailing Tour, koja je usubotu održana u hercegnovskom akvatorijumu i koja je ujedno obilježila završnicu ovogodišnje turističke sezone u Herceg Novom.

Prvo mjesto pripalo je jedrilici “Sinji Galeb” iz Tivta, drugo je osvojila “Medusina” – Herceg Novi, a treća je pripala posadi jedrilice “Vagabundo”, takođe iz Herceg Novog.

4 Komentari

  1. Na isto mjesto je bio i koncert Damira Urbana, isto je bilo ljeto. Pamtim to kao odličan provod. Prije 2 godine… ajde da su se opet sjetili da ima ta odlična lokacija.

  2. Pošto ovi stručnjaci iz opštine ne mogu skopčati da uz više ovakvih dešavanja u parku Boke mogu da ožive sam centar grada, možemo li se nadati nekoj folk zvijezdi uskoro ?
    Frekvencija ljudi je tu ogromna u toku ljeta, uz razne pop rok koncerte ,uz dobre bendove , prodaju dobrih piva , vina ,morskih delicija oživio bi se i najljepši dio grada. Treba tako malo sredstava , uz kreativnost , park bi postao mjesto dobre zabave u gradu. Ovaj nastup klapa je bio odličan,naročito klapa Kontra , al da ovi što su podjelili funkcije i fotelje imaju i malo znanja i sposobnosti tu bi se tokom čitave sezone nešto dešavalo

    11
    2
    • Na isto mjesto je bio i koncert Damira Urbana, isto je bilo ljeto. Pamtim to kao odličan provod. Prije 2 godine… ajde da su se opet sjetili da ima ta odlična lokacija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code