Tivćani obilježavaju Svjetski dan biciklizma

Tivćani obilježavaju Svjetski dan biciklizma

603
0
Podijeli

Turistička organizacija Tivta pozvala je sve građane ove opštine da se pridruže obilježavanju 16. jula – Svjetkog dana biciklizma. Najavila je nabvku 24 obična i 12 električnih bicikala iz projekta “Sud sit” (Održivi razvoj turizma posebnih interesa), koji je okončan u septembru prošle godine.

tivat biciklistaSporvodeći kampanju smanjenja štetnih gasova i popularizaciju zdravog života kroz pješačenja ili vožnju bicikla, iz Turističke organizacije navode:

Picerija i restoran

– Ukoliko odaberete bicikl, možete obići grad i uživati na mnogim lokacijama. Preporučujemo Gornju Lastvu, Vrmac, Lušticu, Plavi horizonti-Bigovo, Solila, ili da obalom obiđete Donju Lastvu, Opatovo, Lepetane pa sve do Veriga. Dok lagano osvajate staze na dva točka, pruža vam se pogled na zaliv, koji ostavlja bez daha, pruža vam se mogućnost da zavirite na sva i najtajanstvenija mjesta grada Tivta, sva ona mjesta koja nisu dostupna vozilima. Pruža vam se šansa da se upoznate sa našim krajem onako kako dolikuje  i da praktično svaki sljedeći okretaj pedale nosi nešto novo, nešto vrijedno pažnje – poručuju  iz Turističke organizacije.

Tivat će, uvjereni su, ponovo biti grad koji vrednuje zdrav način života i podiže svijest građana o tome koliko je važno eliministati štetne uticaje automobilskih izduvnih gasova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code