Početna Društvo Tivćani od virusa i strogih kontrola bježe na Lušticu, ostavljaju iza sebe...

Tivćani od virusa i strogih kontrola bježe na Lušticu, ostavljaju iza sebe otpad

6

Mještane na novskom dijelu Luštice, osim divljih deponija, posljednjih dana „muči“ sve veći broj izletnika, mahom iz Tivta, koji „bježe“ od strogih epidemioloških mjera i kontrola u gradu.

Na to su Radiju Jadran ukazali naročito stanovnici zaseoka Klinci, zabrinuti zbog širenja virusa, ali i otpada kojeg izletnici ostavljaju mimo predviđenih kanti.

„Otkad je Tivat „pod ključem“, Tivćani nas masovno posjećuju. Sa druge strane, na Luštici strahujemo od virusa, slabije izlazimo, iako nas većina ima zemlju koju obrađujemo. Ima nas i koji smo inficirani i ne izlazimo jer je posjećenost velika“, pričaju nam mještani Klinaca.

Dalje navode, da možda dnevni izleti ne bi bili problem, kada bi rekreativci iza sebe ostavljali čiste vidikovcem a smeće odlagali u kantama:

„Svo smeće ostave tamo gdje su pravili roštilj ili sa vidikovaca uživali u pogledu. Recimo u Klinicima, kanta za otpad je na 5 m od vidikovca koji ovih dana krasi Instagram priču svakog drugog Tivćanina: limenke od piva, opušci od cigareta, prazne kutije od cigara razbacane…. Osim smeća često nailazimo i na druge fekalije. Mi čistimo koliko možemo, ali smo zaista na izmaku živaca“, pričaju nam ogorčeni mještani.

Kako navode, ne znaju više kome da se obrate, budući da, kako tvrde, ni policije više nema na raskrsnici za skretanje ka Luštici.

Iz Opštuine Tivat danas su najavili da će za dane vikenda biti strožih kontrola poštovanja mjera na javnim mjestima sa fokusom na šetališta, plaže, izletničke lokacije, kako bi se spriječila veća okupljanja građana. Mješovite patrole činiće Komunalna policija i inspekcija, pripadnici Službe zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tivta kao i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat“, upozorili su iz Opštine.

Opština Tivat pozvala je građane na odgovorno ponašanje u skladu sa mjerama, kako bi se epidemiološka situaciju u Tivtu pooboljšala.

6 Komentari

  1. Smece ostavljaju svuda ne samo u Klincima. Arza, Zanjic, Mirista,Rose, Potkopi, Vesla, Dobra Luka itd. Sve je prljavo i zagadjeno. Ako vec dolazite bar pokupite iza sebe.

    22

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code