Početna Ke Nova Tivćani spremaju XIII Žućenica fest

Tivćani spremaju XIII Žućenica fest

1

Na našim trpezama ovih dana, kao i na pijačnim tezgama dominira najpoznatija jestiva, zdrava trava u Boki, žućenica. Najčešće je koristimo kao salatu, svježu, ali i obarenu, sa maslinovim uljem obavezno. Međutim, od žućenice se može naparaviti još mnogo različitih slanih i slatkih jela.

Foto: tivat.travel Na to nas već tradicionalno podsjete iz Tivta. Pripremaju se i ove godine za 17. jun, kada će  na rivi Pine organizovati  kulturno–gastronomsku manifestaciju ”Pijat od žućenice”, u sklopu  XIII Međunarodnog Žućenica fest-a.

Picerija i restoran

”Pijat od žućenice” počeće u 19 sati mini koncertom tivatskog Glazbeno – prosvjetnog društva, a potom će dvadesetak ekipa sa preko 150 kulinara amatera, zaljubljenika u žućenicu, predstaviti jela ove najpoznatije jestive trave u Boki Kotorskoj. Tivatskim ekipama pridružiće se ljubitelji dobrih delicija iz Herceg Novog, Podgorice, Risna i poljskog grada Skočova.

Fešta se nastavlja nastupom Klape ”Rišpet”, jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa. Za ovu priliku, improvizovana pozornica biće na jedrenjaku MCG ”Jadran”. Organizatori  Žućenica fest-a su Organizacija žena Tivta, Radio Tivat i Turistička organizacija Tivat.

Na konkursu za sufinansiranje projekata NVO opština Tivat  je ovogodišnjim programima ”Žućenica fest-a” opredjelila 2.600 eura, a TO Tivat je organizator koncerta Klape Rišpet.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code