Početna Oko nas Tivat Tivćani svim srcem za malog Iliju

Tivćani svim srcem za malog Iliju

0

Na desetom humanitarnm novogodišnjem bazaru u Tivtu, pod nazivom „Dan otvorenog srca – Za Iliju“, prikupljeno je 6.572 eura, koji će biti usmjereni za liječenje dječaka Ilije, starog mjesec i po. Njega 14. januara očekuje operacija srca, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Iznos nije konačan budući da Petlići FK Arsenala namjeravaju da prihod od karata za utakmicu u subotu usmjere u ovaj fond.

Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac otvorio je bazar i čestitao jubilej – desetu godišnjicu događaja koji tradicionalno organizuju Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst.

– Humanost je najveće bogatstvo čovjeka. Nadam se da ćemo ove, kao i prethodnih godina biti na visini zadatka – poručje on.

Prikupljena sredstva sa događaja uvijek se usmjeravaju djetetu iz Tivta kojem je to najpotrebnije. Ove godine je na predlog pedijatrijske službe Doma zdravlja odlučeno da to bude beba Ilija.

Podsjećajući na Međunarodni dan solidarnosti (20. decembar), sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović ocijenila je da je Tivat kao i uvijek grad koji pokazuje humanost.

– Hvala svim učesnicima, izlagačima, preduzetnicima i donatorima što su doprinijeli da Dan otvorenog srca bude svim srcem za Iliju – ističe Ognjanović.

Predsjedniku i Ognjanovićevoj jubilej je čestitala malena Anastazija, za koju je bio organizovan jedan od prethodnih “Dana otvorenog srca”, a na današnjem je učestvovala kao članica plesne grupe Belisima.

Za volontera godine Zelenog tima proglašena je porodica Filip, a Zelenu plaketu i maslinu uručila im je Nevenka Saveljić, kao najaktivniji član Zelenih.

Predsjednica Zelenog tima Tatjana Jelić, istakla je da je taj tim za sedam godina sproveo više od 150 aktivnosti uz nesebičnu pomoć građana djece i NVO iz Tivta.

Turistička organizacija Tivta nagradila je Tivćanku Maju Jokić vaučerom za večeru za dvoje u hotelu Montenegrino. Jokićeva je bila stota osoba koja je učestvovala u akciji Click4Help – inicijativi u kojoj poznati tivatski fotografi, predvođeni Mikom Đuričićem rade portretne fotografije u zamjenu za dobrovoljni prilog. Akciju pomažu TO Tivat, tim Vlado Hair Design, restoran One, City Hall i D-photo.

Štandove na bazaru na kojem je učestovalo preko 40 izlagača, pored ostalih, imali su i Komunalno doo Tivat, Opština Tivat, Muzej i Galerija, KK Teodo, brojni preduzetnici, nevladine organizacije i pojedinci.

U zabavnom djelu programa nastupili su Dječiji savez Tivta, djeca iz JPU „Bambi“, OŠ Drago Milović i SMŠ „Mladost“, potom plesni klubovi Enigma, Modest i Belisima, KUD Kadena. Nastupili su i kvartet saksofona – Doria Nedović, Goran Čelanović, Matija Vučinović i Filip Kovačević iz Muzičke škole Tivat, te brass trio: Andrea Nikolić, Nikola Kovačević i Martina Kovačević. Mališani javne predškolske ustanove „Bambi“ priredili su ritmiku “Kišobran za dvoje”, a gostima su recitovali Darija Bašić, Anto Počanić, Petra Stojković i Stefana Bogavac, kao i Sabrija Rama iz OŠ “Drago Milović”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code