Početna Oko nas Tivat Tivćanin Karlo Ribica novi mali admiral

Tivćanin Karlo Ribica novi mali admiral

0

Na zajedničkoj svečanoj sjednici Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice Kotor, za malog admirala Bokeljske mornarice izabran je dvanaestogodišnji Tivćanin, Karlo Marijana Ribica, saopšteno je iz Bokeljske mornarice.

Karlo je rođen 23. jula 2008. godine u Kotoru. Odličan je učenik VI razreda Osnovne škole Drago Milović u Tivtu. Član je Rukometnog kluba Partizan 1949 iz Tivta, sa kojim je osvojio srebrnu medalju na rukometnom turniru u Beogradu 2019. godine. Pohađa hrvatsku nastavu u Tivtu i aktivno se bavi kik-boksom.

Od malih nogu je pratio nastupe Bokeljske mornarice, naučio nazive dijelova nošnje i odora i važnost tradicije. Odgajan u porodici koja je godinama usko povezana sa djelovanjem Bokeljske mornarice, svjestan je njene važnosti i časti koja mu se ukazuje izborom za malog admirala.

Otac, Marijan Ribica, dugogodišnji je član Bokeljske mornarice, po činu poručnik. Trenutno obavlja drugi mandat na mjestu predsjednika tivatske podružnice Bokeljske mornarice Kotor. Majka, Iva Ribica rođ. Marović, takođe potiče iz porodice u kojoj se njeguje tradicija Bokeljske mornarice.

Prvi javni nastup ovogodišnjeg malog admirala biće 27. januara, kada će, odjeven u odoru Bokeljske mornarice, izgovoriti tradicionalne lode sa lođe katedrale Sv. Tripuna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code