Tivćanin uhapšen zbog šverca kokaina na školskom brodu Jadran

Tivćanin uhapšen zbog šverca kokaina na školskom brodu Jadran

3
Podijeli

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Tivćanina Radomira Osmajića zbog sumnje da je učestvovao u švercu narkotika na školskom brodu Jadran.

FOTO: CDM

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, njega policija sumnjiči za stvaranje kriminalne grupe koja je planirala krijumčarenje kokaina, prenosi portal CDM.

Picerija i restoran

Specijalni tužilac Saša Čađenović saslušao je juče starijeg vodnika Miloša Kulića zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju kokaina na ovom brodu. On je saslušan bez prisustva branioca.

Prema saznanjima Dana, iako je prvobitno objavljeno da je vodnik Duško Radenović sproveden u tužilaštvo prije dva dana, to se desilo tek juče. Vojna policija i pripadnici MUP-a su ga držali na brodu skoro 48 sati. Tokom jučerašnjeg dana isplivali su i novi detalji iz istrage, pa je Dan došao do informacije da je kokain pronađen u Radenovićevoj kaseti-ormariću spakovan u dvije veće kese i u rancu.

Istragu vodi Čađenović, a uviđaju na licu mjesta, zajedno sa pripadnicima tivatskog Odjeljenja bezbjednosti, prisustvovao je i viši državni tužilac Zoran Vučinić.

Pripadnici Pomorskog odreda Mornarice VCG sa roniocima pretraživali su more oko broda, a Jadran je za to vrijeme bio u pravom obruču vojnih specijalaca i obavještajaca, vojne policije i pripadnika tivatskog Odjeljenja bezbjednosti.

Kako bi pronašli svu drogu koja je unesena na brod, policajci su doveli i pse posebno obučene za pronalaženje narkotika.

Prema nalogu tužioca Čađenovića, 40 studenata Pomorskog fakulteta, koji nijesu uspjeli ni da se ukrcaju na brod, juče su dali izjave u policiji, a biće saslušani i članovi posade, kojima su juče ujutro bili oduzeti mobilni telefoni. Iz Ministarstva odbrane su saopštili da je ovom akcijom spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje školskog broda.

3 Komentari

  1. Ovo je skilski brod.Pocinje ucenje sa 50 kila.Oficiri po sto,kapetani sa 500 a vlasnici sa 1000.Da ne mislite da Crna Gora zivi od kombinata aluminijuma I rudnika Pljevlja.pustitedjecu I polakote!

    10
  2. Nikada sr taj šverc droge, kao i njena tržišna vrijednost nažalost neće zaustaviti, sve dok se potpuno ne legalizuje, pa nek kreteni kojima je dobra crknu kao psi. Nažalost mnogi građani se odlučuju na učešće u nedozvoljenim transportom i distribucijom droge, jer je standard građana kao i njihove plate od kojih nerijetko egzistiraju čitave porodice veoms loš.

    24

Ostavite komentar

*

code