Početna Društvo Tivćanin uhapšen zbog šverca kokaina na školskom brodu Jadran

Tivćanin uhapšen zbog šverca kokaina na školskom brodu Jadran

3

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Tivćanina Radomira Osmajića zbog sumnje da je učestvovao u švercu narkotika na školskom brodu Jadran.

FOTO: CDM

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, njega policija sumnjiči za stvaranje kriminalne grupe koja je planirala krijumčarenje kokaina, prenosi portal CDM.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saslušao je juče starijeg vodnika Miloša Kulića zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju kokaina na ovom brodu. On je saslušan bez prisustva branioca.

Prema saznanjima Dana, iako je prvobitno objavljeno da je vodnik Duško Radenović sproveden u tužilaštvo prije dva dana, to se desilo tek juče. Vojna policija i pripadnici MUP-a su ga držali na brodu skoro 48 sati. Tokom jučerašnjeg dana isplivali su i novi detalji iz istrage, pa je Dan došao do informacije da je kokain pronađen u Radenovićevoj kaseti-ormariću spakovan u dvije veće kese i u rancu.

Istragu vodi Čađenović, a uviđaju na licu mjesta, zajedno sa pripadnicima tivatskog Odjeljenja bezbjednosti, prisustvovao je i viši državni tužilac Zoran Vučinić.

Pripadnici Pomorskog odreda Mornarice VCG sa roniocima pretraživali su more oko broda, a Jadran je za to vrijeme bio u pravom obruču vojnih specijalaca i obavještajaca, vojne policije i pripadnika tivatskog Odjeljenja bezbjednosti.

Kako bi pronašli svu drogu koja je unesena na brod, policajci su doveli i pse posebno obučene za pronalaženje narkotika.

Prema nalogu tužioca Čađenovića, 40 studenata Pomorskog fakulteta, koji nijesu uspjeli ni da se ukrcaju na brod, juče su dali izjave u policiji, a biće saslušani i članovi posade, kojima su juče ujutro bili oduzeti mobilni telefoni. Iz Ministarstva odbrane su saopštili da je ovom akcijom spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje školskog broda.

3 Komentari

  1. Ovo je skilski brod.Pocinje ucenje sa 50 kila.Oficiri po sto,kapetani sa 500 a vlasnici sa 1000.Da ne mislite da Crna Gora zivi od kombinata aluminijuma I rudnika Pljevlja.pustitedjecu I polakote!

    10
  2. Nikada sr taj šverc droge, kao i njena tržišna vrijednost nažalost neće zaustaviti, sve dok se potpuno ne legalizuje, pa nek kreteni kojima je dobra crknu kao psi. Nažalost mnogi građani se odlučuju na učešće u nedozvoljenim transportom i distribucijom droge, jer je standard građana kao i njihove plate od kojih nerijetko egzistiraju čitave porodice veoms loš.

    24

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code