Početna Oko nas Budva TO Budva uvodi online plaćanje boravišnih taksi

TO Budva uvodi online plaćanje boravišnih taksi

2

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Opštinom Budva i poslovnim bankama, prva je u Crnoj Gori uvela servis online plaćanja preko svog zvaničnog web portala.

Foto: Pixabay

Od danas, svi obveznici koji, po zakonu, plaćaju boravišnu, turističku i izletničku taksu, kao i članski doprinos, na sajtu www.budva.travel moći će da ispune odgovarajući obrazac (Uplata taksi) u kojem će navesti ime stanodavca i JMBG na koji je izdato rešenje o izdavanju. Uplata se može izvršiti i karticom koja glasi na ime člana porodice ili bilo kojeg trećeg lice u ime izdavaoca smjestaja, a prilikom korišćenja ovog servisa biće prihvaćene sve vrste platnih kartica.

– U saradnji sa CKB bankom, bankom u kojoj su otvoreni namjenski opštinski računi, obezbijeđena je potpuna sigurnost i zaštita ličnih podataka svih korisnika, zahvaljujući 3D SECURE GUIDE servisu koji garantuje da ne može doći do bilo kakve vrste zloupotreba – navodi se u saopštenju.

Jedna od pogodnost za korisnike je i ta što su oslobođeni plaćanja provizije koja je do sada bila naplaćivana prilikom uplate u bankama ili poštama u Crnoj Gori.
Sredstva uplaćena na ovaj način će biti direktno usmjeravana na namjenske opštinske račune.

Servis je dostupan na našem, engleskom i ruskom jeziku, a svi obveznici će, nakon što uplate novčani iznos za članarinu ili neku od taksi, dobiti povratni mejl sa potvrdom da je uplata izvršena, što će pružiti bolji pregled evidencije posebno brojnim izdavaocima smještaja na teritoriji naše opštine.

“Kao posebnu pogodnost za sve korisnike, izdavaoce privatnog smještaja sa teritorije opštine Budva, odlučili smo da će prvih deset fizičkih lica koji iskoriste uslugu online plaćanja, dobiti besplatne tokene koji omogućavaju elektronsku prijavu gostiju.“ – istakla je Maja Liješević, direktorka TO Budve i dodala da je plan da ovaj servis uskoro bude omogućen i putem web portala E – uprava, kao i web sajtova Opštine Budva, putem direktnog link-a ka sajtu TO Budve, i Nacionalne turističke organizacije.

2 Komentari

  1. Pa svaka čast, čekamo i mni u HN ovo, da se više ne mora satima čekat ispred TO HN info kisoka..
    nego znajući ove naše i ko nam sve vodi TO biće ovo možda za 100 godina … tuga od grada, al bitno da asfaltiramo puteve i time se dičimo !!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code