Početna Turizam TO Herceg Novi: Radionica i subvencije za hotelijere, vlasnike privatnog smještaja, priprema...

TO Herceg Novi: Radionica i subvencije za hotelijere, vlasnike privatnog smještaja, priprema za sajmove

5

Turistička organizacija Herceg Novi u saradnji sa prof. dr Ivom Županovićem, od 6. septembra organizuje radionicu iz operativnog menadžmenta u turizmu, prvenstveno u domenu marketinškog (yield) pristupa, investicionih analiza, kao i analiza koje se tiču povrata investicija.

Učesnici će besplatno dobiti knjige “Yield menadžment u turističkoj industriji” i “Finansijska analiza”, kao i primjere excel kalkulacija kada je riječ o povratu investicija.

TO Herceg Novi poziva sve hotelijere, vlasnike apartmana i privatnog smještaja da se prijave za učešće. Radionca će biti primijenjena na stvarnim primjerima, a biće održana u velikoj sali Opštine Herceg Novi, 6. septembra u 19h.

Zainteresovani se za učešće mogu prijaviti na broj telefona 031 350 820, ili na email: info@hercegnovi.travel

Takođe, TO Herceg Novi poziva hotele i izdavaoce privatnog smještaja na subvencije. Na radionici u saradnji sa učesnicima (vlasnicima hotela, apartmana i privatnog smještaj) kreiraće promotivne aranžmane njihove ponude. Dodatne subvencije TO će omogućiti na usluge koje će doprinijeti atraktivnosti promotivnih aranžmana van glavne turističke sezone.

– Ovi promotivni aranžmani biće proslijeđeni turističkim agencijama i tur operatorima na sajmovima koje ćemo posjetiti, kao i na konferencijama koje planiramo organizovati u narednom periodu, rekao je direktor TO Herceg Novi Pavle Obradović.

On je najavio učešće na sajmovima turizma i organizaciju turističkih konferencija po evropskim gradovima. Tako će na poziv prijatelja i kolega iz Turističke organizacije St. Petersburga, Turistička organizacija Herceg Novi prezentovati ponudu Herceg Novog i Crne Gore na sajmu turizma u Moskvi od 10. do 12. septembra.

– U novembru je planirana prezentacija hercegnovske ponude kroz turističke konferencije u Ljubljani, Padovi i Bariju. Turistička organizacija Herceg Novi će biti organizator ovih konferencija – rekao je Obradović.

U privatnom smještaju u junu i julu više 46 hiljada noćenja

Ove godine na hercegnovskoj rivijeri ostvaren je za dva mjeseca značajno veći broj noćenja, odnosno po statistici TO čak 46 hiljada u privatanom smještaju. Konferencije koje je TO organizovala da bi pomovisala ponudu pokazale su se kao izuzetno efektivan marketing faktor, tvrdi Obradović.

Povezivanje Turističkih organizacija Herceg Novog i St. Petersburga i konferencija u tom gradu donijeli su izuzetnu povezanost sa ruskim medijima, turističkim agencijama i tur operatorima.

Zabilježen je značajan rast u noćenjima ruskih turista u Herceg Novom (oko 34 hiljade noćenja). Pored Rusije, značajan rast noćenja je i drugih evropskih turista, iz Ukrajne oko 3400, Njemačke  oko 1700, Velike Britanija oko 1700, Francuske oko 1400…

5 Komentari

  1. Zasto Gospodin Obradovic uporno zaobilazi turisticke agencije? Lokalna TO kreira ponudu sa izdavaocima i salje je agencijama po inostranstvu. Sta agencije treba da rade? Da zakljucaju vrata kancelarija i tuku se sa dilerima po autobuskoj ne bi li zaradili koji dinar? Da li Gospodin Obradovic uopste ima informaciju koliko je mjestana zaposleno u turistickim agencijama i da li je svjestan da na ovaj nacin, izbacujuci agencije iz “posla”, i mnogi mjestani ostaju bez posla… Nije mi jasan, majke mi…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code