Početna Naslovna TO HN: Intenzivnija marketinška kampanja ka tržištu Velike Britanije, saradnja sa National...

TO HN: Intenzivnija marketinška kampanja ka tržištu Velike Britanije, saradnja sa National geographic cities colletion i Jet 2

10

U hercegnovskoj Turističkoj organizaciji nastavljaju sa intenzivnom marketinškom kampanjom usmjerenoj ka tržištu Velike Britanije. U posljednjih nekoliko godina angažovani su brojni “travel influencer-i” koji su dokumentovali svoj lični pečat o destinaciji, te edukovali svoje pratioce o turističkim potencijalima Herceg Novog, Boke Kotorske, pa i Crne Gore.

Herceg Novi

-Ništa manji napori i ulaganja usmjereni su ka tradicionalnijim medijskim kanalima, od kojih se izdvajaju 3 objave u turističkom dodatku dnevnog lista “ The Guardian“, kao i nedavna objava u decembarskom izdanju mjesečnog magazina “National Geographic Traveler“ – navode u TO Herceg Novi.

Izdvajaju i objavu koja će uslijediti, a odnosi se na luksuznu kolekciju časopisa “National Geographic Traveler“, pod nazivom „European Cities Collection 2020“. Radi se o godišnjem časopisu koji je prvi u nizu “Collection“ izdanja „National Geographic Traveler-a“ za 2020. godinu.

-Broj gostiju iz Velike Britanije je u konstantnom rastu. U kolektivnom smještaju, do oktobra 2019. godine zabilježen je više nego dvostruko veći broj dolazaka u odnosu na isti period 2018. godine, te iznosi 7840 noćenja, naspram 3713 noćenja iz 2018 . Ova statistika je više nego dovoljan razlog za ovako intenzivnu marketinšku kampanju ka Velikoj Britaniji, za koju se trudimo da bude zastupljena kroz sve oblike medija- ističu u TO

Oni dodaju da Herceg Novi, kao dio dva sve poznatija brenda u Britaniji, Crne Gore i Boke Kotorske, pronalazi značajno mjesto u izboru putovanja tamošnjih turista.

– U prilog nam ide fantastična geografska pozicija, blizina Dubrovnika, dva aerodroma, ali i sve veći broj hotelskih kapaciteta unutar naše opštine. Poziv uredništva jednog od najvećih svjetskih turističkih magazina, sa predlogom da se Herceg Novi nađe u izdanju ekskluzivne kolekcijie evropskih gradova, velika je čast i svojevrsni rezultat višegodišnjih marketinških napora da Herceg Novi bude prepoznat van granica regiona.

Pripreme za objavu sadržaja za ovaj magazin su u toku, a objava se očekuje 1. marta 2020. godine.

Poznato je takođe da britanska niskotarifna avio kompanija Jet2 uvodi letove za Tivat iz Londona i Mančestera, koji će biti u opticaju od maja do oktobra ove godine. Samim tim veća je angažovanost i njihove filijale Jet2 holidays, inače, drugog najvećeg turoperatora u Velikoj Britaniji, na području Boke Kotorske.

-Jet2 već dugo ima letove za Dubrovnik sa devet disperzivnih britanskih aerodroma, te vjerujemo da će uskoro pored Mančestera i Londona, ta kompanija povezati i ostale aerodrome sa Tivtom. Sa druge strane, ovo je veliki podsticaj za Jet2 holidays da sklopi saradnju sa pružaocima smještaja na teritoriji Herceg Novog, gdje za sada posluje sa dva hotela.

TOHN je u završnoj fazi dogovaranja saradnje sa kompanijom Jet2, koja podrazumijeva uključivanje turističkih kapaciteta naše destinacije u promotivnu kampanju ovog britanskog giganta- napominju iz TO Herceg Novi.

U periodu od aprila do septembra, Herceg Novi će biti uključen u digitalnu marketinšku kampanju kompanije Jet2, koja podrazumijeva objave na njihovim društvenim mrežama, Jet2.com Blogu, spotlight email-ovima i promocijama. Sve objave će biti adekvatno targetirane ka određenim ciljnim grupama koje se vezuju za oba aerodroma, Ćilipi i Tivat. Time će, vjeruju u TO, Herceg Novi dobiti veliki publicitet i postati dio jednog dobro razrađenog marketinškog sistema.

10 Komentari

 1. Jednom ste prevarili građane Herceg Novog. Više nećete! Razotkrivene su vaše prevare, podmetanja i lažne svađe. Prestanite da prikrivate nerad, neznanje i neuspjeh. Umjesto večernjih šetnji objasnite zašto se redovno ne primaju plate u opštinskim službama i preduzećima? Zašto grad nije čist? Zašto zaposlenost i investicije nijesu povećane? Zašto građani ne žive bolje? Objasnite zašto je najmanje posjetilaca Praznika Mimoze iz gradova u kojima ste potrošili najviše novca na vaše promocije? Objasnite zašto mrzite Crnu Goru?

  od koga je-zalosno je

 2. Ajde nek ih neko od novinara pita koliko su potrosili na plate a koliko na dnevnice. Zatim nek ih pita koliko su u toj istoj organizacijj na plate trosili prije 5 godina. ZNATE KOLIKO PUTA VISE SAD TROSE NA PLATE “DESET PUTA VISE” DESET PITA VISE, DESET PUTA VISE…ILI PREKO POLA MILIONA EURA VIŠE…

  1
  1
 3. Negdje u prvoj polovini osamdesetih godina u ulici Landsbergerštrase u Minhenu u kojoj sam tada stanovao dogodila se teška saobraćajna nesreća. Dva automobila su se frontalno sudarila i u njima je poginulo svih pet putnika.
  Policija je potom rekonstruisala šta se dogodilo. Jedan Englez je bio na obližnjem Oktoberfestu gdje se dobro naljoskao piva. Potom je sjeo u svoj auto, u jednom trenutku zaboravio da nije u Engleskoj i po navici ušao lijevom stranom u široku ulicu i dao gas… I automobil iz suprotnog pravca je bio dao gas… Svi su izginuli.
  Da se ja pitam, zamolio bih rutinski sve engleske turiste da ne iznajmljuju automobile na odmoru u HN i CG. A neka piju koliko ih volja, tu su svjetska sila.
  Decenijama sam u Minhenu koji je turistička Meka za turiste iz cijelog svijeta. Ne bih mogao tačno reći koji su najbolji turisti u Minhenu. Ali, daleko najgori turisti stižu iz – ENGLESKE! Nisu loši engleski turisti koji dolaze sa porodicama. Ali, dolaze li grupe muškaraca iz Engleske – eto vam cirkusa! Njima je mentalitet da se ponašaju razuzdano, da piju do iznemoglosti, da se oblače u stilu Monti Pajtona i kultnog Borata… Vrh engleske razuzdanosti su njihovi vojnici koji subotom u civilu dođu da se ludo provedu u Minhenu. Imaju svog vodiča, kolicima vuku bačve sa bavarskim pivom i često se naroljaju do nesvjesti. Već par godina im je vrh “zadovoljstva” da se jedan od njih uzdignutim rukama nasloni na zid, a drugi ga iz sve snage udari konjskim bičem po zadnjici… Nastane urlanje, pije se pivo, a potom se udareni revanšira udarenom na isti način. Ali, važi fer-plej! To je engleski humor i svi ga se pridržavaju. Policija tu ne preduzima ništa jer i ne smije čak ako Englezi trče maltene goli po Minhenu. Oni su kao engleski kraljevski vojnici van ingerencije njemačke policije. A Njemačka je još uvijek u nekoj vrsti okupacije nakon Drugog svjetskog rata…
  Mnogi strani turisti prolaze i snebivaju se gledajući takve scene. Vjerovatno misle: “Alaj su Nijemci lud i razuzdan narod…”
  Ako će nam Turistička organizacija HN ubuduće dovoditi u Novi ovakve turiste iz Engleske – e baš im velika hvala! Već decenijama mi mnogo nedostaju upravo takvi Englezi kada ljeti iz Minhena dođem u Herceg Novi!

 4. Znaju li ovi naši da Britanija nije u Srbiji?
  Znaju li da Britanci ne znaju ćirilicu?
  Mada, možda računaju na ponudu “Srednji vijek uživo”. Može to biti zanimljivo nekim stranim turistima.

 5. Pajo, “kusin i lencun” su prevazidjena mjerila za kvalitet odredjene destinacije. Radi li ista TO HN na edukovanju i poboljsavanju vanpansionske ponude?
  Da li TO HN ima podatak koliko odredjeni turista trosi u pansionu a koliko u vanpansionu?
  Sta to odredjeni turista zeli osim da legne i spava? Koje dodatne sadrzaje osim (generalno relativno jeftinih i po kvalitetu upitih) restorana srednjeplatezni turista iz zapadne Evrope zeli?

  Da li se zapitate kako ce nam taj marketing opaliti po tintari kada shvate da u Novom nema dobre vanpansionske ponude.

  A nije da nije moguce organizovati, samo, nekim cudom svi turizam smatraju ulaganje u nekretnine

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code