Početna Ekonomija Tokom 2018. biće investirano 290 miliona eura u Portonovi

Tokom 2018. biće investirano 290 miliona eura u Portonovi

13

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike kompanije PortoNovi na čelu sa Ahmetom Erentokom, predsjednikom Odbora direktora kompanije Azmont Investments koja je vlasnik rizorta.

Tema sastanka bila je dalji razvoj turizma kroz obogaćivanje turističke ponude i u tom kontekstu promocija Crne Gore i njeno brendiranje kao elitne turističke destinacije. Predsjednik Vlade upoznao je gosta sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da naše aerodrome u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore. Premijer Duško Marković je informisao gosta o konkretnim koracima koje je Vlada već preduzela na tom planu.

Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa izrazio je zadovoljstvo planom Vlade da podigne nivo aerodroma u Tivtu i Podgorici. Ahmet Erentok je ocijenio da bi unapređenje ponude na tivatskom aerodromu uz planiranu gradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko Veriga pozicioniralo taj aerodrom kao ključnu komunikacionu tačku za sjeverni dio Boke Kotorske koji sada u pogledu avio saobraćaja gravitira ka aerodromu Dubrovnik.

Premijer Marković i predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa detaljno su razgovarali i o daljim planovima ove kompanije u Crnoj Gori, posebno u kontekstu vidno poboljšane investicione klime i rejtinga naše zemlje.

Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa informisao je predsjednika Vlade o tome da radovi na projektu PortoNovi teku u skladu sa predviđenom dinamikom i dodao da će samo tokom 2018. godine biti investirano oko 290 miliona eura (288.131.000 eur), što je približno dosadašnjem ulaganju tokom protekle četiri godine.

Marković je izrazio zadovoljstvo uspješnim razvojem projekta PortoNovi reakvši da je uvjek vjerovao u taj projekat koji smatra jednom od najvažnijih investicija u našoj zemlji. Vlada Crne Gore, u potpunosti podržava ovaj značajan razvojni projekat i spremna je da maksimalno ubrza sve procedure i na taj način dodatno doprinese bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji naših resursa.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović i zamjenik Izvršnog direktora Azmont Investmentsa zadužen za operacije Stevan Milić.

13 Komentari

 1. Pitanje je dana kada će da otvore Portonovi 🙂 Skoro pa je sve gotovo i prodato, čujem tolika je potražnja da će morati da grade još apartmana i barem još jedan One and only-.

  5
  4
 2. Zasto lazete narod , kad se usporilo sa izgradnjom a prodaja ide katastrofalno.
  zar nije trebalo prije seyone 2018 da se otvori jedan dio kompleksa vise to niko ne pominje.

  14
  2
  • I otvorili bi, da nije državna administracija mrcvarila sa dozvolom, čekajući zna se šta. Ali su ovi radije sačekali, nego da se izlažu dodatnim i besmislenim troškovima. Zato kasni.

   7
   10
 3. Svaka cast opstinskoj upravi i gdinu Katicu,tako se privlace investitori tako se voli grad i radi za dobrobit istog..a samo jedno pitanje zasto kruso prima platu a ne dolazi.na posao???!!!

  15
  7
  • Znam, zezazaš se, Katić tada nije ni pretpostavljao da će biti Predsjednik Opštine. Pokazuje dobru volju, radi u okvirima vrlo skučenih mogućnosti, ima i prvih rezultata, vjerujmo da će ih biti još, ali Portonovi je u cjelini iniciran od Države.

   4
   5
 4. Ovi kao da ne zive ovdje…
  Mi, vec desetak godina gazimo preko tog mosta, malo je uzan sa one tri trake- ali bolje i tako no Catarom…

  19

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code