Početna Društvo Tokom sezone inspektori na primorju izrekli kazne od 3,89 miliona eura

Tokom sezone inspektori na primorju izrekli kazne od 3,89 miliona eura

6

U pojačanom nadzoru inspekcije su u crnogorskim opštinama tokom ljeta obavile 21,03 hiljade kontrola i izdale 11,48 hiljada prekršajnih naloga, putem kojih su izrekli 4,29 miliona eura novčanih kazni.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Alija Košuta, kazao je novinarima da su inspekcije od 8. juna do kraja avgusta utvrdile 11,36 hiljada nepravilnosti, a zbog njihovog otklanjanja, izrekli 3,51 hiljadu mjera ukazivanja i donijeli 3,41 hiljadu rješenja o otklanjanju nepravilnosti.

Izdali su 11,48 hiljada prekršajnih naloga, putem kojih su izrekli novčane kazne od 4,29 miliona EUR i nadležnim sudovima podnijeli 74 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Oduzeta roba je vrijedna 4,48 hiljada eura.

Inspekcija rada na nivou Crne Gore evidentirala 1,19 hiljada radno angažovanih osoba, od kojih 353 crnogorska državljana i 832 stranca, sa kojima poslodavci nijesu zaključili ugovore o radu i prijavili ih na obavezno socijalno osiguranje.

U šest primorskih opština kontinuirani pojačani i zajednički nadzor sprovodilo je od 65 do 70 angažovanih inspektora. Oni su izdali 10,2 hiljade prekršajnih naloga, putem kojih su izrečene novčane kazne od 3,89 miliona eura i nadležnim sudovima podnijeli 61 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Oduzeta je roba u vrijednosti od 4,35 hiljada eura i zapečaćeno 16 objekata, dodao je Košuta.

Glavna turistička inspektorka, Svetlana Šljivančanin, je govoreći o naplati ležaljki nakon 17 sati, ponovila je da Zakon o turizmu i ugostiteljstvu i Pravilnik o kupalištima ne propisuje obavezu zakupaca da ne naplaćuju ležaljke poslije 17 sati.

6 Komentari

  1. Sigurno bi vise zaradili ako bi se naplacivalo neodnosenje smeca Cistoci kao i na koji nacin ostavljaju brlog za sobom, isto tako i Komunalno stambenom za smece koje godinama stoji netaknuto umesto, zatim ispustanja fekalija tamo gde se to ne smije itd.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code