Tokom sezone radovi obustavljeni na deset gradilišta, kazne do 500 eura

Tokom sezone radovi obustavljeni na deset gradilišta, kazne do 500 eura

9
Podijeli

Iako su investitori u Herceg Novom na vrijeme bili informisani o zabrani izvođenja građevinskih radova na otvorenom, Služba Komunalne policije je, ipak, intervenisala na deset gradilišta od početka zabrane 15. juna.

Komunalna policija reagovala je po prijavi građana, a na gradilištima, koja su mahom bila u prvoj zoni, radovi su obustavljeni. Izvođačima je naloženo da plate i novčane kazne, kazala nam je v.d. načelnica Komunalne policije, Marija Andrić:

Picerija i restoran

“Svi takvi slučajevi, kojih je do sada bilo deset, su sankcionisani obustavom radova i novčanom kaznom. Novčana kazna za pravno lice je 500 eura, a za odgovorno i fizičko lice 30 eura. Podsjećam da I zona obuhvata pojas ispod Jadranske magistrale i 300 m vazdušne linije iznad Jadranske magistrale, od Njivičkog puta do Kamenara”, navela je Andrićka.

Ona je takođe podsjetila i na revnosne investitore, koji su na vrijeme tražili dozvolu za nastavak radova tokom sezone, jer je riječ o projektima koji su od važnosti za grad, odnosno državu, a to su: kompanija Azmont investments, Lazure marina & hotel i kompanija Politropus alternative koja gradi hotel na lokaciji Žager.

Ove kao i prošle godine, područje Luštice bilo je izuzeto od ove zabrane:

“Pored prijava na I zonu, bilo je prijava koje su se odnosile i na područje II zone, tako da se tu nijesu mogle preduzimati mjere iz nadležnosti Komunalne policije, jer je riječ o radovima koji ne remete na primjer odvijanje saobraćaja, ili kućni red”, pojasnila je ona.

Do kraja sezone u fokusu rada Službe komunalne policije biće i dalje kontrola nepropisnog parkiranja, kontrola mjerenja buke na otvorenom i radnog vremena ugostiteljskih objekata za ishranu i piće.

“Kažnjeni su objekti brze hrane koji su radili poslije propisane odluke, nakon 4 h ujutru. Kazne su za pravno lice 2000 eura, a za odgovorno lice 200 eura. Bilo je kažnjavanja i nekoliko ugostiteljskih objekata koji su izvodili programe bez odobrenja, jer je nivo buke bio iznad dozvoljenog”, dodala je Andrićka.

Radi većeg komunalnog reda ona ponavja apel građanima i privrednicima da otpad odlažu u terminima koji su navedeni na kontejnerima, odnosno od 21 – 06 h.

9 Komentari

 1. Puna podrska u kontroli i sankcionisanju prekoracenja dozvoljenog nivoa buke i muzike, radnog vremrna.
  Istu kontrolu treba nastaviti i pojacati i u daljnjem periodu, pogotovo u Starom Gradu i u zimskim mjesecima.

  20
 2. Ilak ostaje nejasan pravni i ustavni okvir za zabranu rada bilo koje djelatnosti na 3 mjeseca, bez nadoknade za izgubljenu dobit, plate, doprinose, i kamione registrovane na 12 mjeseci, a rade samo 9. Bez želje da advokatišem investitorima, to bi trebalo pravedno regulisati. Iz razgovora sa pojedinima iz te struke, to više nije onakva dobit kao do prije 10 godina, naprotiv, vrlo je osjetljiva razlika izmedju uloženog i vracenog. Valjda je to i razlog zašto se u Gradu tako malo grade ozbiljniji objekti.

  16
  5
  • Od dobiti građevinskog sektora važnije je omogućiti turistima i mještanima da se odmore i spasti građevinske radnike rada po vrućinama.
   Malo je onih koji fizičke radnike zapošljavaju na neodređeno, a ako i ima takvih eto im prilike na zakonom priznat godišnji odmor.

   7
   1
  • Baš mi ih je žao, da jadni ne propadnu.
   Klima je ovdje takva da je cijelu zimu moguće graditi, a ljeti valja i mi domaći da nešto zaradimo od turizma. A investitori i građevinske firme , vrijeme mogu iskoristiti za ozbiljnije pripreme, što je u svijetu praksa. E sad, pošto kod nas u građevinarstvu ima mnogo špekulanata, njima bi sigurno najviše odgovaralo da mogu da rade i na tuđu štetu, odnosno 24 časa dnevno, 365 dana u godini.
   Ozbiljni investitori i građevinci će sigurno znati kako da korisno iskoriste ljetnju pauzu.

   13
   2
   • Daj predlog, ako ima smisla, biće usvojen sa zadovoljstvom. Uz to ću ti preporučiti da osnuješ gradjevinsku firmu, zaposliš radnike i kupiš mašine, i primjeniš sve to pametno što si smislio. Ako nemaš, ne mlatinjaj.

    1
    4

Ostavite komentar

*

code