Početna Društvo Tokom vikenda zaprašivanje komaraca na području Herceg Novog

Tokom vikenda zaprašivanje komaraca na području Herceg Novog

9

Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost obavještava građane, a posebno pčelare koji treba da zaštite košnice, da će na području opštine Herceg Novi biti obavljeno zaprašivanje komaraca sjutra i preksjutra, 21. i 22. jula, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

U slučaju lošeg vremena zaprašivanje se odlaže, a o narednom terminu blagovremeno će obavijestiti javnost.

Zadimljavanje odraslih formi komaraca obavlja se u periodu od 15. juna do 1. septembra na svakih 15 dana, na cijeloj teritoriji opštine, od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i u ulicama Sava Ilića, Njegoševa, Save Kovačevića, na pojasu uz Obalu Nikole Kovačevića i Šetalište Pet Danica i priobalnim putem duž Rivijere.

Zadimljavanje obuhvata i javne zelene površine oko stambenih objekata, te naselje Njivice, Sutorina, Drenovik, Servisna zona, Igalo, Gomila, Sušćepan, Čela, Podi, Zelenika, Kuti, Bijela do Bijelske Vale.

9 Komentari

  1. Pored aparata sa tableticama i sprejeva, nema potrebe ubijati leptirove, svice (kad ste zadnji put vidjeli svica?) I mnoge druge sitne životinje.

  2. Blago nama sa ovakvim zaprasivanjem. Nekad je to bilo pravo zaprasivanje sa Zastavinim otvorenim kombijem i buretom od 200 litara odakle je kuljao dim, a on se kretao 10 km na sat. Danas ovi novi preparati kao da hrane komarce. Nit ima toliko dima nit se cuje nekadasnji nesnosni smrad (koji je imao dejstva) i jos protutnje magistralom da cak i obicnom pjesaku nista ne zasmeta u tom trenutku. Zali boze samo da kazu da su izvrsili svoje obaveze.

    17
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code