Početna Oko nas Dubrovnik Tom Jones na Dubrovačkim ljetnjim igrama u julu

Tom Jones na Dubrovačkim ljetnjim igrama u julu

0

Živa legenda, neosporni muzički autoritet i veliki šarmer Tom Jones stiže u Dubrovnik. Slavni Britanac ili, preciznije, Velšanin, dobitnik Grammyja, kao i drugih uglednih priznanja, nosilac viteške titule Sir, koju mu je kraljica Elizabeta II dodijelila 2006. godine, nastupiće pod Srđem 1. jula u okviru programa obilježavanja 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara, pišu hrvatske dnevne novine Jutarnji list.

FOTO: Jutarnji list

– Taj koncert biće zaista posebna prilika, jer Tom Jones uglavnom nastupa u velikim koncertnim prostorima, poput arena. Ipak, sad je pristao zbog ambijenta i već je prošle godine želio nastupiti u Dubrovniku. Biće to vrlo ekskluzivan nastup, za samo 1000 ljudi, koliko ih stane ispred dubrovačke katedrale, gdje planiramo koncert – rekao je Alen Ključe iz Star produkcije, koja s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim ljetnim igrama dovodi ovu mega zvijezdu na veliki jubilej Igara, kojeće biti otvarene 10. jula

Stiže dan ranije

Nastup Tom Jonesa biće veličanstven uvod, ali i dobra referenca gradu za sve buduće planove i dovođenje drugih velikih svjetskih muzičkih imena u Dubrovnik. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo, jer nakon što je postao poznati po snimanju filmskih hitova, za Dubrovnik su se, bez obzira na nedostatak velikog muzičkog prostora, zainteresiovali i poznati muzičari.

Kako piše Jutarnji list, ne nagađa se to na pamet, jer dolazak na Jonesov nastup u Dubrovniku već su najavila dva velika agenta koja zastupaju mega zvijezde.

Što se tiče samog Jonesa, on će u Dubrovnik stići dan ranije i zadržati se još jedan dan nakon koncerta jer želi razgledati biser Jadrana.

Kao i drugi velikani dugog staža, Jones nije zahtjevna zvijezda poput mlađih generacija. Šarmantni Britanac ima samo jedan baš veliki zahtjev – šampanjac Dom Perignon koji mora biti stariji od 25 godina, jer ga voli pijuckati prije nastupa. Druge želje su mu standardne, čak i skromne, poput plate sira i voća koju želi u svojoj garderobi.

Uprkos želji da dođe u Dubrovnik, nastup nije bilo lako dogovoriti, ali i nije bio jedini u kombinaciji za taj angažman. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, paralelno se pregovaralo s Jonesom i Stingom, od kojih obojica već imaju “hrvatskog iskustva”.

Još se dobro pamti Jonesov koncert u noembru 2011. kada je pošteno razgalio, ali i rasplesao publiku poznatim hitovima “It’s Not Unusual”, “What’s New Pussycat”, “Delilah”, “Green, Green Grass of Home”, “She’s a Lady”, “Kiss” and “Sex Bomb”.

Vlasnik 41 studijskog albuma, 20 videoalbuma, pet live i 16 kompilacija, sve u svemu jedan od najpopularnijih izvođača u istoriji muzike, potom je nastupio i dva puta u pulskoj Areni – 2012. i 2017. godine

Jones, međutim, nije jedina zvijezda koja će uveličati 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara. Kako su najavili organizatori, 1. avgusta ispred dubrovačke katedrale stiže i Il Volo, operni pop-trio koji čine bariton Gianluca Ginoble, te dva tenora Piero Barone i Ignazio Boschetto, a dogovoreni su i nastupi Yuja Wanga, Ive Pogorelića, Luke Šulića, kao i Baleta Mariinsky teatra, a očekuje se još iznenađenja.

Tokom 47 dana publici će biti predstavljeno više od 80 dramskih, muzičkih, baletnih i drugih nastupa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code