Početna Društvo Toma Gavrić, osvajač prvog mjesta na Međunarodnoj olimpijadi na prijemu kod predsjednika...

Toma Gavrić, osvajač prvog mjesta na Međunarodnoj olimpijadi na prijemu kod predsjednika Opštine

5

Osvajača prvog mjesta na 14. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike i našeg sugrađanina Tomu Gavrića danas su u Opštini Herceg Novi ugostili predsjednik Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Foto: Služba za informisanje OHN

Uz čestitke na ostvarenom rezultatu u Jerevanu (Jermenija), predstavnici lokalne samouprave su sa Gavrićem razgovarali i o planovima za budućnost, kao i o načinima na koje bi Opština mogla pomoći ovog uspješnog studenta četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

-Herceg Novi je grad uvijek širom otvoren, čekamo te da završiš i vratiš se i pomogneš sa znanjem, vještinama i vrlinama koje si već pokazao. Sigurno da će našem gradu takvi kadrovi u budućnosti biti potrebni, posebno iz oblasti elektrotehnike kao nauke koja konstantno napreduje, poručio je Katić.

Toma je na takmičenju u Jerevanu bio jedan od najmlađih, a ostvario je najbolji rezultat u ne lakoj kategoriji – spoj elektronike, matematike i programiranja bio je prilika da Gavrić pokaže svoj talenat i godine uloženog truda. Iako su mu konkurencija bili kolege sa master i doktorskim zvanjima iz preko 30 zemalja svijeta, naš sugrađanin se pokazao kao najbolji – što ovih dana njegovoj porodici, ali i svim Novljanima predstavlja dodatni razlog za ponos.

Ističe da je srećan jer je svojim rezultatima pokazao da odrastanje u manjoj sredini ne spriječava mogućnost takmičenja na najvećem nivou i ostvarenje ovakvog uspjeha. Prema njegovim riječima, sledeći koraci biće apliciranje za master na nekom od fakulteta u Americi ili zapadnoj Evropi.

Na sastanku je poručeno da će Gavrić tokom nastavka obrazovanja imati podršku svog grada, što je u skladu sa usmjerenjem Opštine da pomogne usavršavanje mladih sugrađana koji postižu izuzetne rezultate u različitim oblastima. Kako je napomenuto, ove godine je usvojen Pravilnik o podršci obrazovanju darovitih učenika i studenata, što je još jedan mehanizam koji je lokalna uprava uvela sa ciljem da podrži unapređenje obrazovanja talentovanih Novljanki i Novljana.

5 Komentari

 1. Toma veliko bravo. Pametan si momak…zelim ti svako dobro i uspjeh ka svom djetetu…tj. bjezi navrijeme odavde, pa kad nekad opet odje bude dobro a ti se nama vrati…

  15
  2
 2. Jedno je darovi student (npr. sve 10 na studijama) a drugo je pobjednik na Olimpijadi iz elektronike. Ovaj momak je možda naš novi Tesla ili Pupin, nije ni fakultet završio a pobjedio je doktore elektronike iz zemalja koje su koljevka elektronike. Tako da on nije daroviti student, on je mnogo više od toga. Platite mu master studije gdje on kaže kao poklon svih Novljana. Sada ja mogu da kažem mojem đetetu da se ne može izvlačiti na malu sredinu i loše profesore. Hvala ti momak! Sve najbolje u daljem radu!

  24
 3. Obavezno da se vratiš i potpišeš pristupnicu Demokratama ili DPS !!!!!!
  A moje djeteta čestitamo ti na uspjehu, dodji posjeti roditelje, familiju prijatelje i bježi odavde.
  A o pomoći gradu neka razmišljaju oni sto su ga do ovog i doveli.
  Odje je i Bog dragi rekao laku noć.
  Moj dobri Toma još jednom čestitamo na uspjehu puno zdravlja, i da ti se sve želje u životu ostvare na ponos tvojim roditeljima.

  24
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code