Početna Turizam TOP destinacija: Britanski i njemački mediji za putovanja preporučuju Crnu Goru

TOP destinacija: Britanski i njemački mediji za putovanja preporučuju Crnu Goru

1

Prestižni britanski magazin za putovanja “Wanderlust” preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susjednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje treba posjetiti u julu ove godine.

Foto: NTOCG

Crna Gora se još jednom našla u društvu egzotičnih svjetskih destinacija kao što su Australija, Sejšeli i Meksiko, a autori članka objavljenog u “Wanderlust”-u ističu našu zemlju kao savršenu ljetnju destinaciju sa manje gužve, a idealnih tropskih temperatura za ovaj period godine.

– Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor.

Kao najstariji i vodeći magazin za putovanja u Velikoj Britaniji, “Wanderlust” mjesečno doseže do preko 680 hiljada korisnika, sa preko milion pregleda. O popularnosti magazina govori i činjenica da na društvenim mrežama imaju 160 hiljada pratilaca.

Originalan članak možete pročitati na: 19 of the best places to visit in July

I njemački mediji prepoznali su našu zemlju kao destinaciju koju vrijedi posjetiti. Poznati njemački nedeljnik “Freizeit Woche” objavio je članak o Crnoj Gori kao destinaciji koju u okviru rubrike “Putovanja iz snova” opisuje kao “rajsko mjesto na Balkanu”.

Članak o Crnoj Gori objavljen je na osam strana ovog poznatog njemačkog nedeljnika, a autori članka ističu da, iako mala balkanska država, Crna Gora iznenađuje sa divnim iskustvima u prirodi.

– Plaže sa kristalno čistim vodama Jadranskog mora, romantična mjesta sa velelepnim crkvama, manastiri i palate, i onaj mali, sofisticirani Tivat.

Autori su se osvrnuli i na Bokokotorski zaliv, Budvu i Sveti Stefan, Veliku plažu, ali i na sjever naše zemlje, naočito ističući prirodne ljepote Nacionalnog parka Durmitor.

“Freizeit Woche” se štampa u gotovo 350 hiljada primjeraka, sa dosegom od oko 500 hiljada čitalaca.

Foto: NTOCG

Imajući u vidu značaj njemačkog i britanskog tržišta za turizam naše zemlje, objavljeni članci u uticajnim medijima, poput njemačkog “Freizeit Woche” i britanskog “Wanderlust”, daju poseban doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne destinacija za putovanja u 2021. godini.

1 komentar

  1. Mediteranske zemlje kao sto su Turska, Grcka, Portugalija, Kipar itd.itd.vec su poslale svoju ponudu i covid strategiju ovim zemljama i cine sve da privuku njihove turiste. Sto ce uciniti nas apostolat turizma i sto su do sad pripremili i ucinili po tom pitanju? Veliki broj turistickih radnika raznih profila ne izdaje apartmane niti drzi kafane vec su im klijentela americki, dalekoistocni i zapadnoevropski turisti. Ove sezone bi jedino ovi treci mogli bit realni koliko toliko a konkurencija se otima za svakog gosta.

    6
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code