Početna Sport Tradicionalna regata “Memrijal Spasića i Mašere” u Tivtu

Tradicionalna regata “Memrijal Spasića i Mašere” u Tivtu

0

U Titvu je u toku tradicionalna regata “Memorijal Spasića i Mašere” za sportske klase Optimist i Laser, u organizaciji JK Delfin. Učestvuju domaćin JK Delfin, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Lahor iz Kotora, JK Jovo Dabović iz Baošića i JK Orsan iz Dubrovnika. Regata je počela juče a trajaće do sjutra. Nakon posljednjeg jedrenja, sjutra će biti upriličena dodjela nagrada najboljim takmičarima, obavještavaju iz JK Delfin.

Prvog dana takmičenja odjedrena je samo jedna od planirane tri regate, koliko je omogućio oštrijal koji je duvao jačinom tri do pet čvorova.

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto poslije prvog dana zauzima aktuelni državni prvak Pavle Musić iz JK Delfin, na drugom mjestu je Viktor Lesjak iz JK Delfin, a na trećem Ivan Spirin, takođe iz JK Delfin. Viktor Lesjak iz JK Delfin je prvi u konkurenciji do 12 godina, Andrija Marković takođe iz JK Delfin je drugi, dok se na trećoj poziciji nalazi Andrej Drakulović iz JK Lahor iz Kotora.

U konkurenciji djevojčica na prvom mjestu je Tea Čelanović iz JK Delfin, ispred jedriličarki Lahora iz Kotora, Nine Strahinje i Vanje Strahinje.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto drži Nikola Golubović jedriličar JK Delfin, drugi je Robert Moris iz JK Jugole Grakalić, a na trećem mjestu se nalazi Vasilije Kurbanović iz JK Delfin.

U klasi Laser Radial prvi je Ilija Jončić, drugi je Stefan Anđelić, a treći Luka Roćen, sva trojica iz JK Delfin. U klasi Laser Standard, prvi je Ilija Marković, ispred Miloša Tripovića. Obojica su članovi JK Delfin iz Tivta.

Ukoliko dozvole vremenski uslovi, drugog dana takmičenja – tj. danas jedriće se tri regate.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code