Trail trkači, ovo je vaša subota: Drugo kolo Lazure novske MINI trail...

Trail trkači, ovo je vaša subota: Drugo kolo Lazure novske MINI trail lige

0
Podijeli

Lazure novska MINI trail liga biće održana u subotu, 25. novembra, na trasi  2. kola Topla – Ilinica / Mokrine – Topla sky MINI race.

Start trke je najavljen za 10 časova, a prijave će se obavljati do 9:30 h na Toploj, kod kineskog restorana, odnosno igraonice “Tin”, nakon čega će se prijavljeni i organizatori uputiti zajedno ka startnom mjestu, na starom mostu.

Picerija i restoran

Dužina staze iznosi 9,2 km / 430 m D+ (metra ukupnog uspona).

– U prvom dijelu, do dolaska na vrh (gdje se nalazi crkva Sv.Ilije), teren je brdovit do Sušćepan polja, gdje učesnike očekuje blagi predah. Trka se potom nastavlja uz nagib terena do Ratiševine. Pred dolazak na sami vrh, učesnike će na raskršću čekati volonteri koji nude okrepljenje, nakon čega slijedi skretnica na desno koja vodi do crkve još 350m, gdje je tačka okretanja i kontrolna tačka K1 koja podrazumijeva obavezno čekiranje -objašnjava Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor.

Nakon čekiranja, istim putem, staza vodi nazad – 350m do mjesta za osvježenje, a otuda će strijelicama biti signaliziran put do sljedećeg kontrolnog punkta (KT2) na putu Herceg Novi -Trebinje, gdje je takođe obavezno čekiranje.

Dalje staza vodi kružno, ponovo do volontera koji će trkače uputiti nazad do cilja, istim putem kojim su došli.

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja: svaka trka nosi bodove počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i redom svako mjesto po dva boda manje do tridesetog, gdje svaki dalji plasman nosi po bod manje. Od ukupno 10 trka u ligi, zbir svih bodova formiraće konačan poredak lige.

Organizatori su  NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, uz podršku LAZURE Marina & Hotel i Agencije za zaštitu i razvoj ORJENA, uz prijatelja trke Suplement store Montenegro, čiji je tim i ovog puta najavio nagrade za najbolje učesnike.

Apeluju na učesnike da u slučaju klizavog terena, posebno vode računa o sopstvenoj bezbjednosti. Na cilju, ispod crkve na okretištu, svi učesnici će se okrijepiti vodom i voćem.

Organizatori napominju da trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost, o čemu potpisuju izjavu na startu. Startnina iznosi 5,00 eura.

Prijave se obavljaju preko linka: https://goo.gl/forms/7BMs9yCBKuji3UYD2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code