TRAJEKTIMA PO STAROM CJENOVNIKU

TRAJEKTIMA PO STAROM CJENOVNIKU

162
0
Podijeli

Na jedinom trajektnom prelazu na crnogorskoj obali Kamenari-Lepetane, s jedne na drugu stranu zaliva Boke plovi svih šest trajekata kompanije “Pomorski saobraćaj” d.o.o, sa cjenovnicima od 1. juna prošle godine.

Tada je došlo do poskupljenja samo za putnička vozila sa 4 na 4,50 eura. Iz kompanije “Pomorski saobracaj” Radiju Jadran su kazali da za sada ne postoji bilo kakva inicijativa za promjenom cijena prevoza. Ona je najpovoljnija za bicikla – 1 euro, motocikle 2 eura, za putničko vozilo sa prikolicom je 8 eura, za teretni kombi, minibus od sedam do 20 sjedišta i kamion do pet tona potrebno je izdvojiti 9 eura.
Za kamione preko pet tona, one do pet tona sa prikolicom, kao i za putničke i teretne kombije sa prikolicom, prevoz trajektom košta 12,5 eura.
Prevoz za autobuse se naplaćuje 15 eura, a za šlepere i prikoličare i autobuse sa prikolicom 22 eura. Specijalna vozila sa gabaritima van standarda, prevoz plaćaju 25 eura. Putnici besplatno koriste usluge prevoza trajektom. Iz Pomorskog saobraćaja saopštavaju da je svih 6 trajekata u funkciji i da voze po ljetnjem redu vožnje na trajektnom prelazu Kamenari-Lepetane neprekidno 24 h.
Polazak trajekata je prilagođen frekvenciji saobraćaja koja je najveća ujutru od 7 do 9 časova, od 12 do 14 h, te od 16 do 18 h, pa
zastoja na trajektnim prilazima nema.
Osnovni cilj kompanije jeste bezbjedan transport vozila, tereta i putnika. Flota kompanije je i ovu ljetnju turističku sezonu dočekala spremno, tehnički ispravna i bezbjedna, kaže nam Marija Balić iz “Pomorskog saobraćaja”.
– Neposredno pred sezonu obnovljena je horizontalna signalizacija na prilaznim trakama, dopunjen je mobilijar vezan za održavanje čistoće na trajektima i pristaništima. Angažovana su profesionalna lica, služba obezbijeđenja, koja će u koordinaciji sa zaposlenima, regulisati saobraćaj i održavti red u ljetnjem periodu.
“Pomorski saobraćaj” je 20. maja obavio postupak restrukturiranja, promjenom oblika organizovanja iz Akcionarskog društva u Društvo sa ograničenom odgovornošću.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code