Početna Društvo ŠTRAJK U ZDRAVSTVU – PACIJENTI NEĆE TRPJETI!?

ŠTRAJK U ZDRAVSTVU – PACIJENTI NEĆE TRPJETI!?

0

Dom_zdravlja_salterZaposleni u zdravstvu jutros u 7 časova  počeli su generalni štrajk, što znači da će zdravstvene ustanove u Crnoj Gori primati samo hitne slučajeve. Svi Domovi zdravlja u Boki i Budvi podržavaju generalni štrajk, ali svi su i saglasni da pacijenti zbog toga neće trpjeti.

U hercegnovskom Domu zdravlja, kako za Radio Jadran kaže direktor dr. Vladimir Vodovar, poštuju zakon i neće ići ispod minimuma procesa rada.

 

– Sve službe će raditi, kao i ambulnte u Bijeloj, Igalu i na Toploj, a vakcinacija protiv sezonskog gripa će biti nastavljena – ističe dr Vodovar.

Direktorka tivatskog Doma zdrvalja, dr. Snežana Matijević, rekla nam je da zaposleni jesu nezadovoljni, ali i danas će ipak sve funkcionisati.

– Jesmo, zaista jesmo nezadovoljni stanjem u zdravstvu, ali to ne smije uticati na pacijente – smatra ona.

I u Domu zdravlja Kotor podržavaju štrajk. Glavna sestra Marsela Mirošević, ipak, ističe da je njihova ustanova specifična tako da danas niko neće biti vraćen, ako bude zatražio pomoć.

– Građani moraju dobiti zadravstvenu zaštitu – kaže Miroševićeva.

U budvanskom Domu zdravlja održan je sastanak rukovodstva sa predstavnicima Sindikata, i naredna dva dana radiće se na onome što je preuzeto iz prošle sedmice – kaže direktror Zoran Špadijer.

– Odluka o štrajku stupila je na snagu u petak popodne tako da sve što je ostalo iz prošle sedmice i sve što je zakazano biće i odrađeno – jasan je Špadijer.

U Opštoj privatnoj bolnici u Meljinama nema štrajka i sve funkcioniše kao i do sada. U risanskoj bolnici podržavaju štrajk, ali rade.

U Opštoj bolnici Kotor primaju samo hitne slučajeve i zakazane preglede.

Dr. Marina Delić iz Instituta “Dr. Simo Milošević “ u Igalu nam je rekla da će kod njih sve zakazane terapije biti i odrađene, kao i prethodnog puta kada su podržali štrajk, ali pacijetni koji plaćaju svoje usluge moraju biti primljeni.

Štrajk medinicara će trajati do ispunjenja zahtjeva. Sindikalci su ranije ponudili rješenje da se svim zaposlenim povećaju zarade linearno za oko 50 eura, ili da svi zaposleni dobiju po 30 eura i povećanje od sedam odsto zarade zaposlenog.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code