Početna Društvo ŠTRAJKUJE GLAĐU I ŽEĐU ZBOG DUGA ZA STRUJU

ŠTRAJKUJE GLAĐU I ŽEĐU ZBOG DUGA ZA STRUJU

0

zeljko_Mijovic_strajkIgaljanin, koji već dvije ipo godine ne plaća struju, Željko Mijović, od ponedjeljka je sa tri ćerke, sinom i suprugom u mraku, a jutros je počeo štrajk glađu i žeđu ispred zgrade hercegnovske “Elektrodistribucije”. Nezaposlen je i on i žena, teško žive u Zelenici. Od avgusta prošle godine, priča za Radio Jadran, počeo je da izmiruje dug od 2300 eura za struju sektoru “Snabdjevanja” .

– Platio sam 20 odsto uplate od 15. decembra do ovog utorka, a Lidija Zurovac mi je u Elektrodistribuciji rekla da ne može potpisati ugovor sa mnom jer sam dva puta odbio da mi isključe struju i traži uplatu od 50 odsto – priča Mijović.

On kaže i da ga je odnos zaposlenih u “Snabdjevanju” natjerao na štrajk glađu i žeđu, jer ne žele dogovor. A kako se snalaze Mijovići:

 

– Srećom imamo šporet na drva. Prijatelji su juče ispiliali da mi se familija grije. Otapa se zamrzivač, moraće nešto i da se baci ako uskoro ne dobijemo struju.

Saznajmeo da je Mijović korisnik MOP-a u hercegnovskom Centru za socijlni rad i da dobija 120 eura mjesečno, plus oko 57 eura za dječji dodatak. Njegova porodica je jedna od 409 u Novom koja preko Centra ima pravo i na subvencioniranu struju.

S obzirom da u Elektroprivredi, odnosno u sektoru “Snabdjevanja” kažu da imaju iste aršine za sve koji ne plaćaju struju i za sada ne žele da odstupe od pravila, da svako mora izmiriti 20 odsto duga  da bi sklopio ugovor za plaćanje ostatka u ratama, pitamo Mijovića je li zatražio pomoć opštine?zeljko_mijovic_strajk2

– Jesam i opština mi je samo jednom do sada pomogla sa 100 eura – tvrdi Mijović.

On kaže da ako niko ništa ne učini do subote ujutru, priključiće se generalnom štrajku sindikalaca u Podgorici.

Inače, Mijović je Radiju Jadran, potvrdio da su ga jutros obišli predstavnici vladajućih partija u Herceg-Novom.

 

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code