Početna Sport Trap: Stanišić do pobjede i mjesta na Igrama malih zemalja

Trap: Stanišić do pobjede i mjesta na Igrama malih zemalja

0

Herceg Novi je proteklog vikenda bio domaćin kvalifikacionog/izbornog turnira u disciplini letece mete – trap. Ishod turnira  odlučio je predstavnike na Igrama malih zemalja, koje će krajem maja biti održane u Budvi, saopšteno je iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Upravo su dvojica Budvana, Jovica Marković i Ivo Stanišić, dobili priliku da predstavljaju Crnu Goru na Igrama u svom gradu.

– Sačekaćemo potvrdu nadleznih organa Saveza o imenima svih strijelaca koji će biti dio crnogorskog tima, ali kako je ovo bio izborni turnir, za trap je već sve poznato – navodi se u saopštenju.

Stanišić i Marković bili su odlični od starta, u regularnom dijelu 112, odnosno 111 bodova. Odmah iza njih bili su domaći takmičari Nikola Perisic (107) i Dragan Mrkajić (106), koji su, međutim, poklekli u finisu.

To su iskoristili ostali finalisti, Rasko Jovetić, koji je na kraju bio ispred klupskog kolege Mrkajića, te naročito Nikola Marković, koji je sa sa 6. mjesta prije razigravanja, dobrom sportskom predstavom stigao do podijuma i trećeg mjesta.

Borba za dominaciju između Stanišića i J. Markovića nastavljena je i u finalu. Markovićevih odličnih 41/50 pogodaka ipak nije bilo dovoljno da zaustavi Stanišića, koji je ispucao najbolji rezultat finala, svjetskih 45/50 pogodaka.

– Kako je ovaj rezultat ostvaren na turniru koji po propozicijama nije relevantan za postizanje rekorda, ne može se zvanično smatrati najboljim nacionalnim rezultatom. Ipak, nesumnjiv je Stanišićev pobjednicki niz, budući da je rekord finala upravo u njegovom vlasništvu, a ostvaren je na 3. kolu Kupa prije par nedelja.

Ovaj turnir, ali i preformanse sa četiri kola Kupa, daju materijala da se od Stanišića i Markovića mogu očekivati zvjezdani nastupi na Igrama u Budvi, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code