„TRAVEL CHANNEL“ U CRNOJ GORI SNIMA EPIZODU „CRUISE TODAY“

„TRAVEL CHANNEL“ U CRNOJ GORI SNIMA EPIZODU „CRUISE TODAY“

0
Podijeli

travel_chanelU saradnji sa turističkom organizacijom Kotora, Nacionalna turistička organizacija je u okviru aktivnosti na obezbjeđivanju boljeg marketinškog predstavljanja karakterističnih vidova odmora, kao što je kruzing turizam, ali i ostalih turističkih potencijala, organizovala  posjetu poznate televizijske kuće iz Velike Britanije „Travel Channel“. Ovaj, jedan  od vodećih svjetskih medija u oblasti turizma i putovanja u Crnoj Gori snima  epizodu specijalnog serijala „Cruise Today“.

Četvoročlana ekipa „Travel Channel“-a je prvi put u našoj zemlji ili po njihovim utiscima, iznenađeni su neočekivanom ljepotom Bokokotorskog zaliva i kombinacijom planine i mora koje sa isčekivanjem planiraju da istraže profesionalno i kao turisti. Rado će preporučiti Crnu Goru – kaže nam PR nacionalne turističke organizacije, Jelena Popović. Programom snimanja obuhvaćene su atraktivne lokacije za turiste koji dolaze kruzerima u kotorsku luku: Stari grad Kotor, Perast, Gospa od Škrpjela, Porto Montenegro itd. Atraktivna polučasovna emisija posvećena je  krstarenju,  kruzerima po interesantnim destinacijama.

Inače, svaka emisija je bazirana na zanimljivim pričama, odnosno lukama u svijetu kruzinga, kao i trendovima koji se javljaju kod ovoga sve popularnijeg vida odmora.

Picerija i restoran

Dugogodišnja saradnja ove telvizijske kuće sa NTO je i doprinjela da se relaizuje ideja koja će naredne 2013 godine, pomoći većoj promociji Crne Gore – kaže nam Popovićka.

„Travel Channel“ pravi emisije u vidu turističkih vodiča, dokumentaraca, posvećenih enogastronomiji, avanturizmu, luksuznim putovanjima i specijalizovanim vidovima turizma u 125 zemalja, na 21 jeziku.

Na mjesečnom nivou „Cruise Today“ se prikazuje najmanje sedamnaest puta na teritoriji Velike Britanije što će dati dobre promotivne efekte posebno za razvoj nautičkog turizma u Crnoj Gori.  Serijal je koncipiran tako da predstavlja sve vrste plovnih sredstava na rijekama, jezerima ili morima. „Cruise Today“ se svrstava po kvalitetu realizacije u vrh svjetskih serijskih programa ovoga tipa.

A da se ni Herceg Novi ne zapostavlja u promocijama na inostranom tržištu, kazuje informacija iz NTO. Od 15. do 22. avgusta na studijsko putovanje stižu njemački novinari i fotografi iz uglednog magazina „Adventure under rajzer“, koji će zabilježiti sve atraktivne lokacije u opštini i to u nekom od narednih izdanja predstaviti potencijalnim budućim turistima.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code