“Tre sorelle” i “Betula u malu valu” Stavana Koprivice na Purgatorijama

“Tre sorelle” i “Betula u malu valu” Stavana Koprivice na Purgatorijama

0
Podijeli

tre sorelle tvPredstava “Tre sorelle” u produkciji Fakluteta dramskih umjetnosti Cetinje i Centra za kulturu Tivat, biće odrigrana u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije”, sjutra veče u 21:30 časova u atrijumu Buća u Tivtu. Reprizna postavka komada najavljena je za nedjelju, 24. jul.

Po teksu Stevana Koprivice, a u režiji Zorana Rakočevića, predstavu “Tre sorelle” izvešće studenti treće godine studijskog programa gluma u okviru ispita iz istoimenog predmeta, a glumačku postavu čine: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramović, Vule Marković i Pavle Popović. Studentkinja treće godine produkcije, Jelena Odalović, ovom predstavom polagaće ispit iz istoimenog predmeta.

Picerija i restoran

– “Tre sorelle” se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacija crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg događaja za pisca i profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci? – kazao je Koprivica. Šef klase je red.prof. Branislav Mićunović u saradnji sa profesorom doc.mr. Brankom Ilićem.

Druga legendarna predstava po tekstu Stevana Koprivice,“Betula u malu valu” u produkciji Centra za kulturu Tivat, u okviru Purgatorija najavljena je za ponedjeljak 25. jul u 21:30 na ljetnjoj pozornici u Tivtu.

Režiju je kreirao Milan Karadžić, a u predstavi igraju: Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Mladen Nelević, Andrija milošević, Andrea Mugoša, Emir Ćatović, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Jelena Simić, Branko Ilić i Goran Slavić.

– Ovo je priča o davnoj betuli, u davnoj Boki… Ne, ovo je priča o bokeškom pustolovu koji je bio svemu vješt na otvorenom moru, na palubi svog broda, a nevješt i nedorastao zatvorenom prostoru zadimljene i raspjevane konobe… Ne, ovo je priča o djevojci koja je otjerala svog dragog na vješala.. ne, ovo je priča o znamenitoj Đulsi koja je držala znamenitu betulu, ma je imala jednu kćer… ne, ovo je zapravo priča o brđaninu koji bolji i dostojanstveniji život za sebe i svog jedinog nasljednika traži u drugom svijetu, ne znajući da se od sudbine ne može uteći… U stvari, ovo je storija o davnoj betuli, u davnoj Boki – kazao je scenarista, Stevan Koprivica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code