Početna Oko nas Trebinje Trebinjske ulice pokrivaće 16 novih kamera

Trebinjske ulice pokrivaće 16 novih kamera

7

U širem centru grada Trebinje biće postavljeno šesnaest novih kamera, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 100.000 KM, prenosi portal Trebinje live.

Ilustracija

Riječ je o drugoj fazi postavljanja video-nadzora za koji je u toku javni poziv  do 18. februara.

Biće pokrivene glavne raskrsnice u mjesnim zajednicama na širem području grada. Kamere će biti postavljene na kružne tokove iz pravca Dubrovnika i Mostara, kao i na određeni broj raskrsnica na Nikšićkom putu, gdje se često javljaju problemi.

U prvoj fazi biće postavljena  41 kamera u Gradskom parku i duž glavnih saobraćajnica u užem centru grada.

Kamere bi trebalo da budu montirane do početka turističke sezone i da doprinesu boljoj bezbjednosti u gradu.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja, Mirka Ćurića, u slučaju narušavanja javnog reda i mira, kao i saobraćajnih nezgoda, uz pomoć tih kamera može se ustanoviti identitet počinilaca.

Postavljanje video nadzora odvijaće se u tri faze. Projektom je predviđeno čak 110 kamera, što će grad Trebinje finansirati sa 520 hiljada KM, odnosno oko 260 hiljada eura.

7 Komentari

  1. Nije popularna mjera ali nazalost neophodna. Ja bi pokrio cijeli HN pa bi se kamere otplatile od kazni ili ustedom jer bi vandali ostali bez “posla”. Kontejner na Savini kod Turskog groblja uporno guraju nizbrdo dok neko jedno vece ne strada. A o tome koliko otezavaju posao radnicima koji ga moraju vratit uzbrdo necu.

    14
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code