Početna Kultura Treći humanitarni poetski konkurs Bokeškog foruma

Treći humanitarni poetski konkurs Bokeškog foruma

1

NVO Bokeški Forum raspisuje pjesnički konkurs “Tivat 2019” na temu “Hvala ti”. Rok za slanje pjesama je 15. oktobar i svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo na e-mail: nvobokeskiforum@gmail.com.

O pobjednicima odlučuje četvoročlani žiri koji čine profesor književnosti Katica Čavor, dvoje prošlogodišnjih pobjednika: Aleksandra Matić i Sonja Milatović, kao i pjesnik i predsjednik Bokeškog Foruma dr Andrija Petković.

Za tri najbolje pjesme obezbjeđene su novčane nagrade. Prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena. Pravo učestvovanja na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama, napominju organizatori.

Pobjednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond, navodi se u saopštenju NVO Bokeški forum.

Učestvovanjem na konkursu, odnosno dostavljanjem rada, učesnik prihvata da je saglasan sa pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslata pjesma može biti dio zbirke.

Da podsjetimo Bokeški Forum je do sad organizovao dva pjesnička konkursa. Od prodaje zbirke “Bokeška Beleca” 2017. godine novac je doniran djeci sa posebnim potrebama, a 2018. godine od zbirke “Jedna ljubavna” za liječenje Sava Rilija iz Tivta.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code