Treći NTC Wine and Gastronomy festival u Gradskoj kafani

Treći NTC Wine and Gastronomy festival u Gradskoj kafani

1019
0
Podijeli

U organizaciji kompanije Ntc d.o.o, u prepoznatljivom ambijentu Gradske kafane, u Herceg Novom sjutra i u subotu, biće upriličen treći NTC Wine and Gastronomy festival.

– Događaj  je isključivo poslovno-profesionalno orjentisan za ugostiteljstvo i prisustvovaće predstavnici kompanija sa kojima sarađujemo, eminentne vinarije, kompanije u domenu premium proizvoda hrane i pića koje zastupamo na tržištu Crne Gore – poručuju organizatori.

Picerija i restoran

Učesnici festivala ljubiteljima vrhunskih vina dobro su poznati, navode organizatori. Vina iz najboljih vinograda Evrope – od Italije (vinarije  Castello Banfi, Donna Fugata, Michele Chiarlo, Bottega, Feudi, Paduema), Francuske (Les grande Chais )uključujući i dobro poznatu grupaciju Moet &Hennessy, Mađarske (Bock Borászat), Slovenije (Simčić),Hrvatske (Matošević, Saints Hills, Skaramuča, Stina, Coronica, Fera vino, Franc Arman, Korlat i Matuško), kompanija Acrobat (Hrvatska), Bosne i Hercegovine (Carski Vinogradi, Tvrdoš, Čitluk), Srbije (Aleksandrović, Temet, Zvonko Bogdan), Makedonije (Stobi) pa do domaćeg nacionalnog brenda, vinarije 13. jul Plantaže.

Za ljubitelje jačeg ukusa, na festivalu će se predstaviti Stara Sokolova Rakija iz Srbije, Amaro Montenegro & Vecchia Romagna iz Italije, Stock Spirits grupacija iz Češke,  Paulaner pivo iz Njemačke, Korlat rakije i likeri iz Hrvatske, dok su za ljubitelje kafe  i koktela zaduženi Illy kafa iz Italije i Monin brand iz Francuske.

Degustacija  alkoholnih pića je zaokružena tek uz kvalitetne pršute i sireve iz Italije, ali i maslinova ulja iz Hrvatske. Tako će se kompanije: San Daniele Dok dall’ava predstaviti pršutom iz Italije, Pedrazzoli svojim prepoznatiljivim italijanskim salamama, Agriform – grana padano, parmegiano reggiano – asortimanom italijanskih sireva, Cannamella – Premium začinima, Darbo (dzemovi visokog kvaliteta), De Cecco – pastom,Casina Manfredi – Mozzarelom, kao i mnogi drugi. Takođe će biti predstavljena i maslinova ulja Belić iz Hrvatske.

Na Festivalu će se proctor imati i WMF – kompanija koja se bavi proizvodnjom ugostiteljskog posuđa visokog kvaliteta iz Slovenije, Ille – proizvodnjom papirne konfekcije i aparata za ugostiteljske objekte iz Njemačke, Saniteh – poslovni partner iz Hrvatske koji ce predstaviti Dyson high-tech asortiman za ugostiteljske objekte, kao i kompanija Labud koja ce predstaviti asortiman profesionalne hemije iz Hrvatske.

Organizatori nisu slučajno odabrali baš  prostor osunčane terase Gradske kafane, jednom od simbola Herceg Novog, sa koje se pruža nezaboravan pogled na ulazak u Boku.Sama građevina datira iz 20-ih godina prošlog vijeka, a nalazi se na dominantnom mjestu, iznad gradskog pristaništa, ušuškana u zelenilo gradskog parka.

Zato, pored ostalog, očekuju dolazak domaćih i stranih gostiju, profesionalaca iz svijeta ugostiteljstva i turizma. Kako je festival i edukativnog karaktera, sigurno će neodoljivim mirisima sa brojnih štandova privući i radoznale turiste jednog od najposjećenijih primorskih gradova u Crnoj Gori – smatraju organizatori.

Cilj Festivala najbolje je objasnio izvršni direktor kompanije, Srđan Jovović:

– NTC kompanija je odavno prepoznata po distribuciji premium proizvoda, a sa svojim partnerima ćemo iz godine u godinu poboljšavati ponudu, raditi na inovacijama i predstavljati nove trendove sa svjetskog tržišta.To se pokazalo kao uspješna formula za predstavljanje Crne Gore i mnogobrojnih mogućnosti koje naše tržište nudi.

Festival će biti  otvoren od 15 do 22 sata, a cijena ulaznice za oba dana je 25 eura. Može se kupiti na ulazu Gradske kafane, na dan održavanja festivala.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code