Početna Društvo Treći pokušaj za izbor projektanta 6 km puta na Luštici

Treći pokušaj za izbor projektanta 6 km puta na Luštici

1

Opština Herceg Novi nastoji da iz trećeg puta da izabere firmu koja će uraditi idejno rješenje i glavni projekat za izgradnju lokalne saobraćajnice na Luštici, od postojećeg puta Rose – Krašići do postojećeg puta Babunci – Krašići, u dužini od 6 km i širine 6 m.

Stoga je opštinska Služba za javne nabavke treći put objavila tendersku dokumentaciju u otvorenom postupku. Procijenjena vrijednost javne nabavke ovog puta je 155 hiljada eura, za 5 hiljada manje u odnosu na prvi i drugi poziv u junu odnosno avgustu prošle godine.

Zbog hitnosti nabavke, u skladu sa zakonskim odredbama, rok za podnošenje ponuda skraćen je sa 37 na 22 dana od dana objavljivanja tenderske dokumentacije na portalu Uprave za javne nabavke.

Otvaranje ponuda, koje treba predati Građanskom birou, zakazano je za 4. oktobar.

Period važenja ponude je 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda. Rok izvršenja ugovora je 4 mjeseca od dana zaključivanja ugovora. Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

To znači da bi u najboljem slučaju projekat morao biti završen za nešto više od 6 mjeseci, naravno pod uslovom da ne bude “obaranja” tendera.

Izgradnja ovog puta važna je za budući turistički kompleks Montrose na hercegnovskom dijelu Luštice.

Prvi tenderski postupak na prijedlog Komisije za otvaranje i vrijednovanje ponuda, Opština je obustavila, jer je ocijenila da je neophodno izmijeniti tendersku dokumentaciju.

Drugi postupak u cjelosti je poništila Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki, jer je utvrdila da je Opština učinila bitnu povredu – neusaglašenost tenderske dokumentacije sa Zakonom o javnim nabavkama, koja je mogla da dovede do diskriminacije zainteresovanih lica ili do ograničenja tržišne konkurencije, ili je već dovela do oba. Žalbu u drugom postupku uložila je barska kompanija Profil Ing, koja je bila drugorangirana, iza podgoričkog Civil engineera. Komisija je tada naložila Opštini Herceg Novi da Profil Ing-u nadoknadi i troškove postupka na ime žalbe u iznosu od 484 eura.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code