Početna Ekonomija Treći put ukinut stečaj u Meljine kompleksu

Treći put ukinut stečaj u Meljine kompleksu

5

Apelacioni sud ponovo je ukinuo rješenje Privrednog suda, kojim je predsjednik tog suda Blažo Jovanić treći put otvorio stečaj u kompaniji Meljine kompleks.

Pobjeda piše da je Vijeće sudija Apelacionog suda, koje su činili Ramo Striković, Nevenka Popović i Marijana Pavićević, prihvatilo žalbu Atlas Cap-a, kao osnivača Meljine kompleksa i postupak vratio na početak.

Picerija i restoran

Sutkinja Milica Vlahović, kojoj je nakon Jovanićevog izuzeća dodijeljen taj predmet, zakazala je ročište za ispitivanje stečajnih razloga za 7. maj.

Jovanić je u posljednjoj odluci kritikovao Apelacioni sud da pogoduje interesima osnivača te kompanije, navodeći da ga fascinira njihova upornost da primjenjuju propise koji se, u tom slučaju, ne mogu primjeniti.

U odluci Apelacionog suda osvrnuli su se na optužbe Jovanića, nazivajući ih neistinitim i proizvoljnim, ukazujući da se na neprimjeren način karakterište rad tog suda.

Za Apelacioni sud je neprihvatljiv stav da je bez značaja to što je osnivač deponovao pola miliona eura kod notara kojim je trebalo da budu namirena potraživanja do tada identifikovanih povjerilaca, imajući u vidu da su ta sredstva deponovana prije ročišta za raspravljanje o postojanju stečajnog razloga.

Inače, prema pisanju Dnevnih novina, Privredni sud je ovlastio stečajnog upravnika Meljine kompleksa Sašu Zejaka da preuzme sva ovlašćenja organa upravljanja kompanije odbjeglog biznismena Duška Kneževića. To je, kako se navodi u rješenju koje je potpisala sutkinja Milica Vlahović, urađeno radi sprječavanja promjene imovinskog položaja stečajnog dužnika i uništavanje poslovne dokumentacije.

Stečaj u kompaniju Meljine kompleks uveden je krajem januara, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao rješenja o otvaranju stečaja. Zejak je do sada priznao 108.000 eura potraživanja.

5 Komentari

  1. Glume pravnu državu. Što ko ne ispita kako je Šljivo dobio od Opštine odlukom suda odštetu od 70.000.eura zbog činjenice da je sporazumni raskid radnog odnosa sa Opštinom umjesto njega, po njegovoj molbi, potpisala njegova supruga. On nije bio u HN a dogovorio raskid. Je li DRK imao veze sa tim.
    Ko če nadoknaditi štetu.

    14
  2. Potraživanje od 108.000 evra je kap u moru većine crnogorskih tajkuna, koji bi solidarno mogli da pokriju ta potraživanja, a najbolje bi bilo da to uradi Opšina HN, ali da predhodno stvori uslove da bolnicu Meljine stavi pod svoju kapu. Mene kao građanina interesuje, kako je uopšte ta bolnica, velike reputacije, mogla biti data nekom tajkunu. Ovdje je klasičan javni interes, kao što je zdravlje građana, dato u privatne ruke nekom parajliji, a krivicu snose oni ko su to uradili. Opština se mora izboriti da se bolnica sačuva.

    23
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code