Početna Društvo Treći sastanak projekta Co. Co. Tour u srijedu

Treći sastanak projekta Co. Co. Tour u srijedu

7

Treći sastanak i Upravni odbor projekta Co. Co. Tour biće održani u Herceg Novom u srijedu, 31. jula. Partneri iz Italije, Albanije i Crne Gore govoriće o implementaciji aktivnosti na projektu kroz koji se, između ostalog, realizuje rekonstrukcija Kuće nobelovca Iva Andrića.

Cilj projekta Co.Co.Tour je očuvanje, unaprijeđenje i promocija prirodnog i kulturnog naslijeđa priobalnih zajednica kroz razvoj prekograničnog modela i mreže ekomuzeja i muzeja zajednice uz pametan, održiv, turistički menadžment.

Ovo je prvi put da se razvija ovakav model mreže eko muzeja u svijetu, koji podrazumijeva upotrebu pametnih tehnologija, uključivanje lokalne zajednice sa svojim specifičnostima, stavljajući poseban akcenat na pristupačnost.

Po ugledu na Port muzej u Trikazeu, u ambijentu obnovljene Kuće nobelovca Iva Andrića, planirano je osnivanje eko muzeja i muzeja zajednice, koji će na slikovit i literaran način povezati turističke kapacitete, kulturne, prirodne i istorijske osobenosti grada od skalina sa ličnošću, životom i djelom velikana pisane riječi, Iva Andrića.

Vodeći partner na projektu je Albanski razvojni fond, dok su ostali partneri Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić, Opština Herceg Novi, Opština Trikaze (Italija), Organizacija Magna Grecia Mare (Italija), Opština Himara (Albanija) i pridruženi partner Agencija za zaštitu prirodnih područja (Albanija).

Organizator događaja je Agencija za lokalnu demokratiju Nikšić u partnerstvu sa Opštinom Herceg Novi.

7 Komentari

 1. Koji komentari, sve vrhunski arhitekte i estete, u sve se razumijete vidim, ništa ne valja, sve treba da ostane kako je bilo, ajte ljudi budite malo pozitivni, biće u svakom slučaju mnogo bolja nego sto je bila, sa više sadržaja i mogućnosti da svi bar malo uživaju u nečem što je taj veliki pisac ostavio našem gradu, a ako se kome ne svidja, neka uzme knjigu i uživa u njoj…

  4
  5
 2. E da se Andric digne iz groba i vidi ovo… A bio je ponosan na preko 60 razlicitih biljnih kultura, visegodisnjih, koje je Milica zasadila. Sad ih nema,ni narance pod kojom je umrla.

  13
  2
 3. Radio Jadran 11.12.2018. :
  Adaptacija doma nobelovca biće završena do juna 2019. godine: Kuća prema Andrićevim estetskim standardima

  12
  2
 4. Buduće generacije će imati utisak da je Ivo Andrić sa gospođom živio kao u Holivudu.
  Nego, je li tačno da je proširenje kuće na zapadnoj strani – KUHINJA!?
  Ako jeste – divan način da se bori protiv krčme u kući nobelovca.
  Tu arhitekta nešto nije bio suguran pa je ponovo zazidao pola prozora….

  8
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code