Početna Sport TREĆI „TROFEJ DANA NEZAVISNOSTI“ NA ŠKURDI

TREĆI „TROFEJ DANA NEZAVISNOSTI“ NA ŠKURDI

0

Rafting “Trofej Dana nezavisnosti” na rijeci Škurdi u Kotoru donio je veliko iznenađenje, borbu za I mjesto. GO Golubovci je u finalu pobjedila ekipu MT Vukadinović.

Međutim, zbog miješanja i mijenjanja ekipe tokom raftinga, sudija je odlučio da I mjesto VI Trofeja Dana nezavisnosti pripadne ekipi MT Vukadinović iz Podgorice. Finale su izborili MT Vukadinović, ujedno i najbolje plasirana ekipa u sprintu sa prolaznim vremenom 1:45:50 i GO Golubovci.
Posebno je bio zanimljiv “gradski derbi” u borbi za III mjesto između ekipa Gimnazije i Srednje pomorske škole, u kome je III mjesto osvojila Gimnazija, ali je zbog dodira veslima gumenog čamca protivničke ekipe ova škola kažnjena, tako da je III mjesto osvojila ekipa Srednje pomorske škole.
U odnosu na prošlogodišnji “Trofej Dana nezavisnosti”, ove godine je organizovan zajednički start – malo finale u kome su se četiri najlošije plasirane ekipe borile za utješnu nagradu. U malom finalu sastale su se ekipe kotorske Gimnazije, Vjeverice 1, TO Kolašin i Vjeverice 2.
Pobjednik malog finala i istovremeno osvajači IV mjesta je kotorska ekipa Vjeverica 1.Polufinalni parovi bili su: MT Vukadinović – Srednja pomorska škola Kotor i Gimnazija Kotor – GO Golubovci.
Na ovom revijalnom takmičenju bilo je prijavljeno sedam ekipa koje su se takmičile u 2 discipline: “sprint” I “head to head”, u kategodiji R6 (šestočlana posada) , po pravilima Međunarodne rafting federacije IRF.
Ove godine veslala su se dva „sprinta”, a za formiranje parova za “head to head” računalo se bolje prolazno vrijeme. Na osnovu rezultata sprinta forimirali su se parovi za drugu disciplinu (H2H), koji su se metodom eliminacije (jedan na jedan) borili za prolazak u finale.
Ekipe su bile iz Podgorice – MT Vukadinović, Golubovaca – Gradska opština Golubovci i Kolašina – TO Kolašin.
Iz Kotora su učestvovali – Srednja pomorska škola, Gimnazija i ekipe Vjeverice 1 i Vjeverice 2. Sudio je inernacionalni sudija Siniša Novović.
Pehare, medalje i plakete najboljima dodjelili su predsjednik rafting kluba “Soko” Janko Bulatović, Filip Marković u ime organizatora i direktor kotorske Turističke organizacije Kotor, Mirza Krcić. Nakon dva na Plavnici i jednog na Morači, poslijednje tri godine Turistička organizacija Kotor je domaćin i pokrovitelj ovog rafting amaterskog takmičenja. Organizator je rafting klub “Soko” iz Podgorice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code