Početna Društvo Trg Mića Pavlovića u Starom gradu “progutao” mrak

Trg Mića Pavlovića u Starom gradu “progutao” mrak

5

U ovim prazničnim danima, kada gradska dekoracija  dodatno osvjetljava ulice Novog, neki centralni djelovi ostali su, ne samo bez dekoracije, već i bez javne rasvjete.

trg_mica_pavlovica_an2Trg Mića Pavlovića, ili popularni Trg od muzike u Starom gradu već dugo je u mraku. Djeluje sablasno, uprkos po nekom prasku petarde ili malog vatrometa, koje ovih dana koriste mladi. Vrlo je ružno i nelagodno za sve koji tu žive ili prolaze Trgom.

Ne treba zaboraviti da se upravo na ovom Trgu nalaze i javne institucije Muzička škola, Osnovni sud i tužilaštvo, crkva Sv.Jeronima.

Ovih dana zbog bilo je i dosta gostiju, učesnika Božićnog koncerta, vjernika, priprema se i Novogodišnji koncert, a mrak “štipa” oči. Do kada?

U JKS, sektoru javne rasvjete do danas nisu ni znali da rasvjeta na Trgu Mića Pavlovića ne radi, kazala je Radiju Jadran, uz izvinjenje građanima , v.d. direktorica ovog preduzeća, Munevera Dabović.

– Kvar će biti otklonjen danas. Kolega Branko Crnogorčević je odmah otišao da pogleda i zaista samo jedna sijalica je tinjala bukvalo – kazala je Dabović.

Prijave nije bilo na servisu “Sistem 48”. Od Nove godine biće uvedena i druga smjena za kontrolu javne rasvjete, najavila je naša sagovornica.

Stubovi sa LED svjetiljkama postavljeni su u petak u Bijeloj kod hotela “Delfin” i “Park”, čime je obnovljena javna rasvjeta kroz čitavo mjesto.

5 Komentari

  1. Munevera Dabović kaze nije znala za problem sa rasvjetom na tom mijestu? Pa naravno jer je umislila da je posao da sjedi u kancelariju i ceka da se gradjani zale preko toga sistema 48.
    Jednostavno je od sada tako, sta god se desi, kao ova stvar, sistem 48 je ustvari sistem opravdanja. Nije u pitanju to sto se nije znalo i to sto ce odma da reaguju, nego je to jednostavno tako, zbog cega da se vjernicima kataolicke uljepsa Bozic.
    Jednostavno je tako jer ni jedne godine ovaj trg, za docek Bozica nije bio okicen. Mozda mislite da jeste jedne ili dvije godine ali nije od strane Opstine nego od strane crkve. Primitivizam iznad inteligentcije i normalnog razmisljanja.

  2. Dok je Bozovic vodio rasvjetu, ovo se nije desavalo, jer bi bar pred katolicki Bozic prosetao da vidi u kakvom je stanju trg. Koliko se sjecam i taj trg se nekad kitio za novogodisnje praznike.

  3. A VD DABOVICKA DZABE SE TRUDIS KAD VAM U GRADU NE RADI RASVJETA,OBIDJI OD SUTORINE DO KAMENARA PA ONDA DAVAJ IZJAVE,A OKICENO NIJE NISTA,BRUKA I SRAMOTA….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code