Početna Sport Tri bokeljska kluba na regati u Tivtu

Tri bokeljska kluba na regati u Tivtu

2

Regata Dan Tivta 2019. proteklog vikenda u Tivtu okupila je više od 40 jedriličara iz JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i kluba domaćina Delfina. Jedriličari su se nadmetali u klasi Optimist, olimpijskoj klasi Laser Standard i prelaznoj klasi Laser 4.7

Foto: Aleksandra Janičić, JK Delfin

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto je osvojio Pavle Musić,  drugo Viktor Lesjak, obojica iz JK Delfin, treće mjesto osvojila je jedriličarka JK Lahor Nina Strahinja. Nina je prva u konkurenciji djevojčica, a odmah pored nje su klupske drugarice Romina Racković druga i Vanja Strahinja treća.

U konkurenciji do 12 godina Viktor Lesjak je prvi, Nina Strahinja druga, treći je Petar Klakor. Jedriličar JK Delfin Nikola Golubović  pobjednik je u klasi Laser 4.7. Robert Moris je drugi a Vasilije Garić treći, obojica iz JK Jugole Grakalić.

Foto: Aleksandra Janičić, JK Delfin

Pobjedničko postolje u klasi Laser Standard su zauzeli Delfinovi jedriličari – Ilija Makorvić  prvi, Danilo Jončić drugi i Stefan Anđelić treći.

Jedriličari su u subotu imali sjajne uslove na moru. Po suvom, sunčanom i prohladnom novembarskom danu odjedrili su tri regate po južnom vjetru jačine 5 do 10 čvorova. U nedjelju dan je protekao u čekanju vjetra.

Pobjednicima su nagrade uručili Leonardo Tomičić, iz firme Auto centar Livija koja podržava rad kluba i selektor reprezentacije Ilko Klakor.

Regatu je organizovao JK Delfin u sklopu programa Novembarski dani kojim se obilježava Dan oslobođenja Tivta.

2 Komentari

  1. Ima li ko nadlezan i strucan da vidi sto se to desava u JK “Jugole Grakalic”? Nekada su jedrilicari iz ovog kluba bili “zakon” u Boki. A danas?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code