Početna Naslovna Tri do sto: Jadran proslavio 97. rođendan i 60 godina od tri...

Tri do sto: Jadran proslavio 97. rođendan i 60 godina od tri šampionske titule

7

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine proslavio je noćas 97. rođendan i 60 godina od tri šampionske titule, koje je klub osvojio 1959. godine.

Klub je predstavio rezultate ostvarene tokom prošle sezone. Prezentovan je projekat kluba „Jadranov zid Olimpijaca“, posvećen Jadranašima koji su do sada učestvovali na Olimpijskim igrama, a njih je čak 30. Na kraju je sve uljepšala dodjela prestižnih priznanja kluba “Počasni član kluba” i “Počasni predsjednik kluba”.

Picerija i restoran

REZULTATI PROŠLE SEZONE

Tokom prošle sezone prvotimci Jadrana osvojili su KUP i Prvenstvo Crne Gore i bili na korak od prvog evropskog torfeja u istoriji kluba, finale Euro Kupa. Ligaški dio Regionalne lige izabranici Vladimira Gojkovića završili su na drugom mjestu, ispred dubrovačkog Juga. Na finalnom turniru Jadranaši su bili trećeplasirani. Već tradicionalno mladi Jadranaši su najbolji u regionu i Crnoj Gori. Jadran je najbolji klub na tamičenju Olimpijskih Nada, kao i prvenstvu države za 2018/19 godinu. Sve to garantuje svijetlu budućnost najstarijeg i najtrofejnijeg crnogorskog kluba. Uz redovan rad plivačke sekcije i učešće na mnogim takmičenima i plivačkim mitinzima, postignuti su zavidni rezultati, posebno u mlađim kategorijama.

60 GODINA OD TRI VELIKA USPJEHA

Pored brojnih trofeja, za crnogorskog šampiona poseban značaj imaju tri titule osvojene 1959. godine, koje su proslavile svoj 60. “rođendan”. Na prvi Zimski vaterpolo Kup Jugoslavije, koji je održan u Zagrebu 1959. godine, Jadran je osvojio prvo mjesto pod vodstvom trenera Božidara Boška Vuksanovića. Četrnaesti Šampionat Jugoslavije u plivanju, održan u Kranju, avgusta, Jadranu je donio prvu titulu, sa pet zlatnih medalja. Sve to ne bi bilo lako bez trenera Ivana Ivice Zubera. Prvenstvo Jugoslavije u vaterpolu Jadranu je bilo zlatno, bez poraza, sa sedam pobjeda i tri neriješene utakmice.

JADRANOV ZID OLIMPIJACA

Klub ne zaboravlja sve one koji su doprinjeli afirmaciji hercegnovskog vaterpola. U znak poštovanja prema Jadranašima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama biće izgrađen “Jadranov zid Olimpijaca”, na kojem će se naći imena 30 Jadranovih Olimpijaca. Idejno rješenje uradio je profesor doktor Veljko Radulović.

DOBITNICI PRIZNANJA “POČASNI ČLAN” i “POČASNI PREDSJEDNIK KLUBA”

Jadran je dodijelio najveće priznanje kluba “Počasni član kluba” i “Počasni predsjednik kluba” svojim nekadašnjim sportsitima, koja su uručili predsjednik kluba dr Đuro Marić i predsjednik Skupštine kluba Boro Mračević.

Dobitnici priznanja ovoga puta su Predrag Bato Stanišić, Zoran Zoz Mustur, Boro Mračević, Stanko Zloković, Miodrag Mićo Pavlović, Željko Trle Andrić, Stevan Stevo Spaić, Dušan Duško Sredanović, Veselin Vesko Ćuković, Petar Pero Porobić, Zoran Zojka Ivanovski, Mihailo Pećo Pečurica i počasni predsjednik dr Đuro Marić.

Nakon uručivanja priznanja organizovan je koktel na bazenu “Jadran”, pored trofejne sale, na kojem su prisustvovale brojne zvanice i gosti.

Već punih 97. godina nižu se brojni pehari u trofejnoj sali Jadrana, 97 godina traje ljubav prema vaterpolu i plivanju. I sve te godine velikan sa Škvera nije se predao brojnim “bitkama” mimo bazena, već je svaku prepreku savladao i iznjedrio brojne sportiste koji su ispisali istoriju vodenih sportova. Rad i rezultati našeg i vašeg Jadrana su na ponos grada i države Crne Gore, a sve to ne bi bilo lako bez onih koji su svoj život posvetili crnogorskom šampionu. Čekajući nove pobjede, dok zvijezda Škvera sja, našem i vašem Jadranu srećan rođendan!

7 Komentari

 1. Kako danas da se bavi sportom onaj ko mora da radi od jutra do śutra da bi živio? Nikako.Ali ima dovoljno đece koje je država obezbijedila bez mnogo muke,vazda je bilo.Lijepo je sa peškirom oko vrata svako jutro poć na bazen i neka je sretno kupanje onome kome se može,radnici nemaju kad.

  3
  7
 2. Jeli moguce da niko iz opstine (ne racunam ovog Klasica sto viri iz klupa),se nije udostojio i dosao na ovu proslavu Jadrana ?
  Kruso vrati se !!!

  8
  6
 3. Sve čestitke! I jadranu i nagrađenima. Čestitke i svim novljanima, onima koji su prošli kroz jadran u bilo kojoj postavi i navijačima jadrana, a to je uvijek bio cijeli novi. Novi je disao i disaće sa jadranom.

  18
  4
 4. Sve čestitke divnim ljudima i biserima vaterpolo i plivačkog sporta. Divno vas je vidjeti ponovo na okupu. Posebne čestitke nagrađenim sportistima. Zaslužili su nagrade svi do jednog.BRAVO.

  27
  2
 5. Bravo naš Jadrane. Nema te u svijet! A mi smo ti malo fjakavi funkcioneri, pa nismo baš mogli arivat na rođendan. Drugi ćemo put, kada napunite 100.

  17
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code