TRI FOTELJE ZA TRI DAME, A DVIJE OSTAJU BEZ NJIH?

TRI FOTELJE ZA TRI DAME, A DVIJE OSTAJU BEZ NJIH?

172
0
Podijeli

herceg novi centarSeptembarsko zasjedanje lokalnog novskog parlamenta koje je za sada samo u najavi sa nestrpljenjem očekuju zaposleni i u JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija “Josip-Bepo Benković”, kao i u JUK Herceg fest, jer se očekuje da će biti rješeni personalni problemi nastali oko izbora v.d. dirktora ovih ustanova.
Pored toga Ministarstvo kulture očekuje i povratnu informaciju da li su sve nezakonitosti koje se odnose na poštovanje novih zakonskih okvira u kojima treba da funkcionišu ustanove kulture uklonjene.
Nataša Tatalović, kao nova v.d. dirktorica JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija “Josip-Bepo Benković”, čeka šta će reći odbornici na donešeni Statut, u isto vrijeme predsjednik UO JUK Herceg fest Ivica Zidar očekuje mišljenje osnivača ko je novi kandidat za v.d. direktoricu, s obzirom da njihov predlog, Branka Šućur, nije prošla.

No, možda će proći na drugom mjestu, tačnije u Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, na mjestu sa koga će organizovati stambene zgrade.
– Ona još nije zaposlena kod nas, ali postoji mogućnost da se upravo nađe na tom mjestu koje je upražnjeno, a na kome ima dosta posla oko organizovanja stambenih zgrada u opštini Herceg Novi – potvrdio nam je sekretar Marko Mirjanić, rekavši da će kao i za sva druga radna mjesta u opštini biti i raspisan konkurs.
– Za sada Branka Šućur ne radi ovdje – kazao je Mirjanić.
Reklo bi se da Šućurka poput Tatalovićke raspolaže širokim dijapazonom znanja i umjeća, pa će se sa mogućeg mjesta v.d. dirktorice ustanove kulture, naći moguće na mjestu organizatora stambenih zgrada.
Nataša Tatalović se sa mjesta načelnice komunalne inspektorice našla na poziciji v.d. dirktorice JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija “Josip-Bepo Benković”. A Simonida Kordić će, ako je vjerovati nezvaničnim informacijma, biti na čelu Herceg festa, sa mjesta savjetnice za NVO sektor, zadužbine i kulturu u Sekretarijatu za drušvene djelatnosti.
Sve ovo bi značilo i da dosadašnje v.d. direktorke “Hreceg festa” i Galerije i Muzeja, Dijana Krivokapić i Radmila Ćapin, ostaju “bez fotelja” u tim ustanovama.
Ipak, kadrovske “pretumbacije” u vladajućoj koaliciji, ipak moraju čekati septembar i jednu od sjednica SO. Do tada predstoji i ona, veoma važna sjednica Skupštine 22. avgusta. Podstaklo je Udruženje građana Izbor, dostavljajući inicijativu o skraćenju mandata odbornicima. To može, a i ne mora značiti, da će u ove i neke druge fotelje lokalnih funkcionera, ili odborničke klupe sjesti neko drugi.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code