TRI IZLOŽBE VEČERAS U BOKI: GVOZDA, ŠOĆA I PEKIĆA

TRI IZLOŽBE VEČERAS U BOKI: GVOZDA, ŠOĆA I PEKIĆA

0
Podijeli

gvozdoU Galeriji Kulturnog centra Kotor večeras će biti otvorena izložba poznatog crnogorskog slikara Nikole Gvozdenovića Gvozda. Kompanija Montenegroff koja organizuje ovu postravku poručuje da   je unikatnom tehnikom ovaj majstor odavno stekao svjetsku popularnost. Slike Gvozda uljepšavaju mnogobrojne državne, diplomatske, kulturne i komercijalne organizacije (udruženja) ne samo Crne Gore nego i Rusije, Evrope i SAD-a. Njegove slike krase i dvorac kraljice Velike Britanije. Izložba Nikole Gvozdenovića Gvozda biće otvorena večeras u Kotoru u 19 h.

U galeriji Solidarnosti na Pjaci od pošte, u Kotoru, večeras će biti otvorena i izložba radova jednog od najpoznatijih crnogorskih slikara, Ratka Šoća. Postavku čini tridesetak crteža i ulja na platnu, a o djelu umjetnika govoriće istoričarka umjetnosti, Marija Mihaliček. Organizatori izložbe, koja će biti otvorena u 20 h i trajaće dvadesetak dana su, galerija Ticijan i galerija Solidarnosti javne ustanove Muzeji Kotor.

Picerija i restoran

borislav_pekic_plakatPod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom u 20 h večeras biće otvorena izlozba “Borislav Pekić – 20 godina posle”. Izložba o životu i stvaralaštvu romansijera, dramskog pisca, scenariste i esejiste Borislava Pekića otvara se povodom obilježavanja 20 godina od smrti pisca. Izložba je 2007. godine otvorena u Biblioteci grada Beograda i do sada je gostovala u mnogim gradovima Srbije i u inostranstvu: Toronto, Budimpešta, Pariz, Zagreb… Na 33 plakata u digitalnoj štampi predstavljeni su najvažniji momenti iz života Borislava Pekića: od Podgorice, preko nagrade, koju je dobio za Atlantidu. Gotovo svu građu brižljivo čuva porodica Pekić. Izložba će biti postavljena u galeriji “Josip Bepo Benković”  do 7. juna ove godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code