TRI KOMEDIJE VEČERAS U BOKI

TRI KOMEDIJE VEČERAS U BOKI

146
0
Podijeli

nek mu je laka crna zemljaKomedija Vasilija Sigarova „Hipnotizer” u produkciji Udruženja dramskih umjetnika Srbije, i režiji Saše Latinovića, biće večeras odigrana u Atrijumu Ljetnjikovca Buća Tivat, od 21 sat.
Adaptaciju teksta uradila je poznata beogradska glumica Gorica Popović, a osim nje u predstavi igraju Feđa Stojanović i Bojan Zirović. Komedija savremenog ruskog pisca Vasilija Sigarova govori o bračnom paru koji živi u nekom od gradova današnje Rusije i koji je žrtva tranzicije, kako se to moderno kaže. Ovo je komedija o ljubavi, lažima, sitničavosti, prevarama, o votki i još koječemu. I Novljani će večeras od 21 čas uživati u pozorišnoj predstavi u amfiteatru Hercegnovskog pozorišta gdje će biti izvedena komedija “Neka mu je laka crna zemlja”, pisca i reditelja Vide Basare. U srcu komada su dvije žene koje su se našle nakon sahrane muškarca kojeg su voljele obje iako to samo jedna priznaje. Igraju: Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević Neimarović, Kalina Kovačević. Predstava mami na smijeh suprotstavljanjem “zakonite” i “nezakonite” žene, njihovim različitim porijeklom (jedna je urbanog, druga ruralnog porijekla), time da jedna o pokojniku govori sve najljepše, druga obrnuto.
Autorka ističe da „ni jedna nije licemjerna”. A o činjenici da predstava žanrovski pripada crnoj komediji Vida Basara između ostalog kaže: „Nećemo pogriješiti ako kažemo i da nam je život, realnost, crna komedija”.
“Pukla bruka” – naziv je predstave beogradskog pozorišta „Boško Buha” koja će biti izvedena večeras sa početkom u 21.30 na ljetnjoj pozornici u Kotoru. Predstavu je režirala Milica Kralj, a igraju Tijana Dapčević i Milorad Damjanović. “Ova priča je komedija koja govori o jednom neobičnom braku, glavni junaci, Aco i Bosa, rastrzani između malograđanskog koncepta života i težnje da žive život kako žele – pronalaze modus koji odgovara njihovoj situaciji. Na tragu novog života, junaci nas podstiču da razmišljamo o instituciji braka, iskrenosti, društvenim konstruktima i komunikaciji u zajednici”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code