Početna Ekonomija Ove kompanije iz Herceg Novog su na tzv. Bijeloj listi, jer redovno...

Ove kompanije iz Herceg Novog su na tzv. Bijeloj listi, jer redovno izmiruju svoje poreske obaveze

11

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak 466 poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Među njima su kompanije iz Hereg Novog, na 12. mjestu AD Pomorski saobraćaj, na 27. mjestu DOO Azmont Investments i na 28. poziciji DOO Val Gojković. Zatim slijede Institut Igalo, Blue line, Škorpion, MG Soft, Talija company, Pizzaroti, Krušo, Perla, No-mi, DAJMI, Katunjanin, Hunguest hotels, Omorika, Azalea, Bencom, Alkoset, Controlomatic Commerce, DNS Nautika, Yacht Electronic services, Rare developments.

Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u poštovanju poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu, objasnili su u PU.

Kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da stepen regularnosti poslovanja uočen u postupcima inspekcijskog nadzora.

Objavljivanje Bijele liste, kako su dodali iz Uprave, predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, a prioritet u radu poreskog organa i dalje će biti kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima.

11 Komentari

 1. Ovo je više reklama nego stvarnost. U 2% preduzeća u državi po urednosti i itmirivanju svih obaveza se nalazi jedno preduzeće iz Novog koje već nekoliko puta uspješno zaobilazite i grupno pomenuti.
  Budite realni.

 2. Dobro je da placaju porez – ali kljucno pitanje je na koju sumu pomenute firme obracunavaju porez.
  ne bih rekao da su tu revnosni, mnogo je tu poslovanja bez racuna i sive ekonomije.

  21
  1
 3. Boze, kakve veze ima redosled, ili izmiruje poreske obaveze, ili ne izmiruje. Sve da su ove firme DPSove, treba da smo srecni da mogu izdrzati finansijski rad u danasnjim okolnostima. Ipak, veliki broj porodica zivi od ovih poslodavaca, prema tome, napisite nekad pozitivan komentar.

  50
  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code