Početna Ekonomija Tri moguća modela poslovanja Regionalnog vodovoda, u zavisnosti od razvoja epidemije

Tri moguća modela poslovanja Regionalnog vodovoda, u zavisnosti od razvoja epidemije

2

Poslovanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje u vrijeme epidemije COVID-19 je puno izazova, da bi se ostvario glavni cilj da korisnici imaju nesmetano snabdijevanje, time i ostvari očekivati rezultat za 2020. godinu.

Foto: Dejan Kalezić

– Javni interes koji se ogleda u kontinuiranom snabdijevanju građana na Crnogorskom primorju vodom za piće visokog i provjerenog kvaliteta je, uz brigu o zaposlenima, za Regionalni vodovod najvažniji prioritet- ističe v.d izvršni direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, za Glasnik.

U ovom predućeću primjenjuju sve naredbe i preporuka iz odluke Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela.

– Organizovali smo novi proces rada prilagođen situaciji i uspostavili interne procedure za uredno funkcionisanje svih segmenata Regionalnog vodovoda, od laboratorije i kontrole kvaliteta vode, do službe zaštite i distribucije vode za piće, u situaciji povećanog rizika širenja virusa COVID19 – navodi Jevrić.

Sistem regionalnog vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja se prostire kroz 7 opština i u tehničko-tehnološkom smislu je veoma kompleksan, i obuhvata 130 km dug cjevovod prečnika 500-1000 mm, na kom se nalazi oko 400 objekata. Zato je neophodno preduzeti sve potrebne mjere kako bi se očuvala pogonska spremnost i funkcionalnost regionalnog vodovodnog sistema u sveukupnom tehničko-tehnološkom i organizacionom smislu, naglašava Jevrić:

– U cilju ublažavanja posljedica korona virusa, formirali smo multidisciplinarni krizni štab, koji je izradio tri moguća poslovna modela budućeg poslovanja Regionalnog vodovoda u zavisnosti od očekivanog trajanja epidemioloških mjera, odnosno prekida privrednih aktivnosti u Crnoj Gori uslijed krize izazvane pandemijom virusa COVID- 19. Predvidjeli smo mogući pad prihoda od 15-40% – navodi Jevrić.

Tokom posljednjih nekoliko godina Regionalni vodovod je bio izložen brojnim poslovnim izazovima, ali je menadžment, paralelno sa rješavanjem ovih izazova radio i na restrukturiranju i kreiranju nove vizije razvoja preduzeća, dosaje izvršni direktor Regionalnog vodovoda.

– Ove aktivnosti svih zaposlenih, menadžmenta i Upravnog odbora, uz podršku koje smo imali od Vlade, su jasno rezultirale rekordnim poslovnim prihodima koji su u periodu od posljednje četiri godine čak za 100% veći od do tada najboljih poslovnih rezultata.

Realno gledano, mi smi ovu krizu dočekali spremni i za najveće poslovne izazove, ali sa druge strane očekujemo da će razvojni projekti čija je realizacija u toku dodatno obezbijediti stabilnost Regionalnog vodovoda kroz nove prihode koje ćemo imati nakon završetka tih važnih infrastrukturnih projekata. Ujedno, realizacijom planiranih projekata dodatno unapređujemo i ambijent za dalji razvoj turističkog biznisa na Crnogorskom primorju – smatra Jevrić.

2 Komentari

  1. Zašto moj komentar niste objavili?
    Ako neko protraći 12.000.000 eura i još angažuhe druge da ga izbave iz krize pitanje je onda zbog čega je on tu i ko ga štiti?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code