Početna Društvo Tri nagrade za Novljane na Olimpijadi znanja

Tri nagrade za Novljane na Olimpijadi znanja

6

Mladi Novljani su na Olimpijadi znanja postigli odlične rezultate – Nataša Ivović, učenica Osnovne škole „Orjenski bataljon“ osvojila je drugo mjesto iz hemije, Mark Ivanov iz Osnovne škole „Dašo Pavičić“ treću nagradu iz matematike, a učenik Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ Milan Lečić bio je drugi iz matematike, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Natašu, Marka, Milana i njihove mentore ugostili su potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo.

„Ponosni smo na sve mlade ljude koji znanjem predstavljaju sebe, svoje škole i grad. Zato Opština Herceg Novi nastoji da podrži odlaske telantovanih, vrijednih osnovaca i srednjoškolaca na takmičenja u različitim oblastima, sa kojih se redovno vraćaju sa nagradama“, kazao je na sastanku potpredsjednik Konjević i čestitao đacima na sjajnom poznavanju prirodnih nauka.

Učenici i njihovi mentori podijelili su utiske sa takmičenja koje je održano u zgradi Tehničkih fakulteta u Podgorici.  Zahvalivši se Opštini Herceg Novi na pomoći u organizaciji i finansiranju prevoza, mentori su istakli da je vidljiv napredak u saradnji lokalne uprave i vaspitno-obrazovnih ustanova na području grada i da se nadaju nastavku takve prakse.

Konjević je učenicima uručio prigodne poklone, kao i vaučere u vrijednosti od 100 eura koje su obezbijedile kompanije „MN Mobile Shop“ Herceg Novi, „Fish Computer“ Bijela i „Agava LM“ Zelenika. Kako je objasnio, ove kompanije su odlučile da opredijele nagrade za uspješne mlade sugrađane, što je odličan primjer društveno odgovornog poslovanja svim privrednicima u Herceg Novom.

6 Komentari

  1. Svaka cast opstini i posebno sekreterijati za kulturu koji zaista vode racuna i znaju da prepoznaju napore ove uspjesne djece koja su, kao i nasi sportisti, ponos naseg grada.

    12
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code